Annonce:

Tilbagekalder 2,6 millioner biler – frygter at løbe tør for reservedele

Tilbagekaldelsen er den største af sin slags i år. Der er risiko for, at 2,6 millioner Hondaer kører rundt med forkerte brændstofpumper.

Hondas seneste tilbagekaldelse er så massiv, at mærket er nødt til at tage det hele i etaper. Ellers frygter japanerne, at man løber tør for reservedele.

Der er da også nok problemer at løse, omend de ligner hinanden. Torsdag i denne uge tilbagekaldte Honda nemlig hele 2,6 millioner biler, fordi man frygter, at de kan være udstyret med brændstofpumper, der ikke passer i formen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Fejlen kan betyde, at dele af brændstofpumperne knækker af, og i sidste ende er der fare for, at hele mekanismen stopper med at virke.

Ifølge Honda er ingen bilister endnu kommet til skade på grund af fejlen, ligesom man ikke har registreret nogle færdselsuheld på grund af de defekte brændstofpumper.

LÆS OGSÅ: Sælger næsten 0 biler i Danmark – nu fyres hver tredje

Alligevel tager japanerne ingen chancer. Tilbagekaldelsen er dog så omfattende, at Honda allerede nu kan sige, at man ikke har brændstofpumper nok til at udbedre fejlen på alle biler i ét hug.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Af samme grund får ejerne af de ramte biler lidt efter lidt besked, om at det nu er deres tur. De første Honda-ejere får besked i begyndelsen af februar.

Herefter vil de resterende tilbagekaldelser tikke ind løbende, efterhånden som Honda kan få produceret de korrekte brændstofpumper.

Til Motor1 fortæller en Honda-talsmand, at det typisk vil tage mærkets mekanikere mellem to og tre timer at udskifte én brændstofpumpe.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

– Vi er endnu ikke så langt i processen, at vi kan sige noget om tidshorisonten for alle ramte modeller. Men vi arbejder på at øge forsyningerne (af brændstofpumper, red.) så hurtigt som muligt.

Alle de ramte Honda- og Acura-modeller er bygget mellem 2017 og 2020. Det er bl.a. Honda-modeller som Accord, Civic og Fit (der i Danmark hedder Jazz, red.) der kører rundt med de problematiske brændstofpumper.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler