Annonce:

Sverige forbyder benzin- og diesel – bare ikke for politiet

Sveriges regering har forbudt offentlige instanser at købe nye diesel- og benzinbiler. Den regel gælder bare ikke for politiet.

Politiet skal følge de samme regler som alle andre i trafikken. Altså lige bortset fra, når det kommer til, hvad de kører i.

I Sverige har regeringen valgt, at forbyde offentlige instanser at købe nye diesel- og benzinbiler. Kravene gælder også leasing samt indkøb af lette lastbiler. Allerede fra i år er det blevet forbudt at købe andet end el- eller hybridbiler. Og fra 2030 vil andet end elbiler slet ikke være tilladt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Altså for næsten alle andre i det offentlige system end lige politiet. Ordensmagten og det svenske forsvar er nemlig fritaget for kravet.

Det skriver svenske Carup.

LÆS OGSÅ: Minister vil ophæve benzin-forbud: “Vi skal ikke bestemme”

I første omgang trak det ud med at få et svar på, om der var undtagelser til forbuddet. Og først flere dage efter kunne myndigheder fastslå, at det er der. Undtagelser altså.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I 2030 bliver svensk polis alligevel tvunget til at tage et valg. Til den tid vil Volvo, som ordensmagten ellers har holdt sig til, nemlig ikke producere benzinbiler længere. Polisen kan i forvejen ikke få dieseldrevne Volvo-modeller.

Efter at have annonceret produktionens endeligt i september sidste år byggede i marts 2024 mærkets sidste dieselbil nogensinde. Det skete på det kinesiske mærkes historiske fabrik i Torslanda.

Meget apropos politiets Volvoer viser det sig, at noget udstyr på en lang række af ordensmagtens helt nye biler er hammerende ulovligt og derfor kun må bruges i meget begrænset omfang. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler