Annonce:

Sverige forbyder politiet at køre andet end elbiler

Fra næste år må politiet og alle andre offentlige instanser i Sverige kun købe hybrid- eller rene elbiler. Og allerede i 2026 må der ikke købes andet end elbiler.

I 2019 fortalte Sveriges daværende statsminister Stefan Löfven, at landet ville forbyde alle nye diesel- og benzinbiler i 2030.

Men allerede i 2026 må landets politi tage det første skridt. Den 1. januar det år bliver det nemlig forbudt for Polisen at købe andet end nye elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men allerede fra den 1. januar 2025 skal det svenske politi se helt bort fra rene benzin- og dieselbiler. Der skal vælges rene el- eller hybridbiler, før sidstnævnte også bliver forbudt i 2026.

Det skriver svenske Auto Motor og Sport.

LÆS OGSÅ: Nordjydes helt nye Fisker har tabt mindst 200.000 kr. i værdi

– Beslutningen (forbuddet, red.) giver statslige myndigheder og virksomheder klare og langsigtede betingelser omkring omstillingen af den statslige køretøjsflåde mod nul-emissioner, siger infrastruktur- og boligminister Andreas Carlson i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge det svenske medie har landets regering ikke offentliggjort nogen undtagelser fra forbuddet. Det betyder, at også beredskabet og militæret skal overgå til eldrevne køretøjer fra 2026.

Sverige er ikke det eneste land, der har travlt med at forbyde fossilbilerne. Samlet set vil EU-landene lige nu af med alle nye diesel- og benzinbiler senest i 2035.

I det vestafrikanske land Etiopien er man dog klar til at gå endnu længere, og det allerede nu. At landet vil forbyde nye fossilbiler har dog intet med miljøhensyn at gøre. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler