Reklame:

Politiet bekræfter stigende problem – “Vi sigter langt flere bilister”

Det er sådan set ikke noget nyt for politiet. Desværre er der bare kommet flere narkobilisterne på vejene de senere år.

Bilister, der kører rundt med stoffer i blodet, må for det første slet ikke være på vejene. Alligevel bliver der stadigt flere af dem.

Det bekræfter Fyns Politi overfor TV2 Fyn.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tilbage i 2018 sigtede politikredsen 537 bilister for narkokørsel på et helt år. I 2023 er det tal allerede oppe på 511.

Og året er slet ikke omme endnu. Ifølge Fyns Politi har ordensmagten dog et klart billede af, hvem narkobilisterne er. Eller i hvert fald hvordan de typisk ser ud.

LÆS OGSÅ: Bilist fortryder: “Jeg byttede min Ford med en Tesla – og jeg hader det!”

Den typiske narkobilist er en mand. Siden 1.januar 2022 har Fyns Politiet ‘kun’ sigtet 79 kvinder for narkokørsel. Desuden er langt de fleste narkobilister under 30 år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Politiet forklarer dog også stigningen med et øget kontroltryk. Der gennemføres ganske enkelt flere narkokontroller ude på vejene.

Kontrol er også noget bilmiljøet kender til. Alene i år er adskillige biler blevet beslaglagt i forbindelse med diverse træf. Tilbage i april tog politiet eksempelvis 20 biler ved biltræf i henholdsvis Køge og Randers. Endda på den samme aften.

Ved sæsonafslutningen tidligere i oktober måned var Midt- og Vestjylllands Politi talstærkt på vejene. Bl.a. omkring en synshal. Læs mere om det her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?