Opgiver bøde: Robert skal alligevel IKKE betale 325.000 kr. for skrottet Renault

Forsikringsfonden DFIM uddeler dagbøder til folk, som ikke har køretøjs-forsikringen i orden, men nu må fonden opgive endnu en sag.

Forsikringsfonden DFIM står for at indkræve dagbøder hos ejere af uforsikrede køretøjer med nummerplader på. Men som TV Syd de sidste måneder har kunnet fortælle, halter det gevaldigt hos DFIM.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Hver tredje bilist indrømmer denne dyre dummert

Mange af ejere ved nemlig slet ikke, at de skylder penge, fordi der er nummerplader men ingen forsikring på køretøjet. Og nu kan regional-mediet, at DFIM opgiver endnu et vildt krav rettet mod en bilejer.

Denne gang slipper 37-årige Robert Hansen for at betale 325.000 for en 16 år gammel Renault, som han solgte til skrot i 2013. TV Syd kan desuden fortælle, at 10.000 bødekrav – eller mere end 6 procent af alle fogedretssager – handler om krav fra Forsikringsfonden.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Mediets afdækning af de mange sager har siden ført til, at DFIM har ændret producere. Nu kan ejere af uforsikrede køretøjer højst ende med at skylde 60.000 kr., før de bliver trukket i fogedretten.

Den beslutning gælder dog kun nye sager. Alle de gamle bøder kan fortsat vokse til astronomiske hovedpiner for køretøjernes ejere.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk