Hver tredje bilist indrømmer denne dyre dummert

Foto: PR

Det kan koste dyrt. Alligevel indrømmer hver tredje bilist, at de har ladet bilen stå i tomgang i det kolde vejr.

April er lige rundt om hjørnet. Men de kolde temperaturer har endnu ikke helt ville sluppet sit tag i danskerne. Noget især bilisterne kan mærke.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Hver tredje indrømmer nemlig at have bilen ladet stå i tomgang. Det viser en ny rundspørge, som Kantar Gallup har foretaget blandt 1.711 bilister for Gjensidige.

LÆS OGSÅ: Tesla slog folk ihjel, fordi ejeren ramte den ‘forkerte’ pedal

Den fristende genvej til en varm bil på kolde dage er dog forbundet med en stor risiko.  Bilforsikringen dækker nemlig ikke, hvis bilen bliver stjålet med nøglen i tændingen. Noget som samme rundspørge desværre også viser, at hver fjerde bilist ikke er klar over.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Danskerne kender ikke konsekvensen
For selvom bilejerne måske kun vender ryggen til et kort øjeblik, kan det øjeblik betyde en regning på flere hundredetusinde kroner.

– Vi har gennem flere år undersøgt netop dette problem, og vi kan se, at det er en konstant udfordring, at folk efterlader deres bil i tomgang. Og i lige så høj grad at mange slet ikke er klar over, hvordan det stiller dem i forbindelse med et eventuelt biltyveri, siger skadedirektør i Gjensidige Henrik Sagild i en pressemeddelelse.

Henrik Sagild opfordrer i stedet danskerne til at gå lidt på kompromis med komforten i en varm bil på de koldeste dage af året. Alene risikoen for at få snuppet bilen bør være nok.

I de fleste danske kommuner deler politiet desuden bøder ud til bilister, der holder i tomgang i mere end et minut. Overtrædelse af det såkaldte ‘tomgangsregulativ’ udløser en bøde på 1.000 kr.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk