Annonce:

Nu skal bilisterne vænne sig til nyt forbud i trafikken

Der er i forvejen flere hundrede færdselstavler i Danmark. Nu findes endnu én. Især i kommunen, hvor alt over 50 km/t er forbudt, er man glad for det nye skilt.

Danmark har fået endnu en færdselstavle. Og det er man især glad for i Gladsaxe kommune, hvor et flertal i byrådet i september forbød hastigheder over 50 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det oplyser kommunen selv i en pressemeddelse.

Onsdag 22. november satte kommunen de første nye skilte med 50 km/t-begrænsning op. Dermed er det på næsten alle kommunens veje forbudt at køre over 50 km/t.

LÆS OGSÅ: Tobias er fanget i mareridt – betalte overpris for kinabil

– Det er utroligt vigtigt, at vi nu har fået politiets tilladelse til at gøre endnu en af vores store veje mindre støjende og mere tryg. I byrådet er vi meget optagede af at bekæmpe trafikstøjen. Den indsats glæder jeg mig til at fortsætte, siger byens socialdemokratiske borgmester Trine Græse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Borgmesteren glæder sig over at kunne tvinge kommunens bilister til at køre langsommere. Og nu kæmper hun sammen med yderligere otte borgmesterkollegaer om et borgerforslag.

Borgerforslaget vil som Miljøstyrelsen ønsker at efterleve styrelsens egne vejledende grænseværdier for støj langs statens veje.

– Støj giver dårlig trivsel og gør mennesker syge. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at bekæmpe den.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

– Derfor håber jeg også, at så mange som muligt vil bakke op om borgerforslaget om, at miljøministeren for alvor skal gøre en indsats for at bekæmpe støjen langs statens veje. Så skal vi nok gøre, hvad vi kan langs de kommunale veje, lyder det fra Trine Græse.

Bilisterne i Gladsaxe er nu ikke de eneste, der skal tvinges ned i fart. Det samme skal de i Odense. Her blev et flertal i byrådet i november enige om at forbyde hastigheder over 30 km/t i store dele af den fynske hovedstad.

Forbuddet er en del af kommunens grønne mobilitetsplan, hvor bilisterne udover at skulle køre langsommere også skal betale langt mere for at parkere. Ligesom kommunen vil gøre nogle af byens mest trafikerede veje mindre.

Annonce:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler