Reklame:

Endnu en kommune forbyder hastigheder over 50 km/t – “Det er en stor sejr”

På en ringvej er der allerede givet grønt lys, og Gladsaxe kommune har spurgt politiet, om de ikke må sætte hastigheden yderligere ned på flere veje.

Det er snart slut med at køre 60 km/t. I hvert fald på Bagsværdvej (Ring 4) og Høje Gladsaxe Vej.

Det skriver Gladsaxe kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Det er en stor sejr, og noget vi har kæmpet for længe. Det er dog kun første skridt i retning mod særligt mindre trafikstøj, men også øget sikkerhed.

– I Gladsaxe er omkring halvdelen af alle boliger påvirket af trafikstøj, som overskrider Miljøministeriets vejledende støjgrænser, siger byens borgmester Trine Græse (S).

LÆS OGSÅ: EU slår ned på kinesiske bilmærker – “De skal undersøges”

Borgmesteren vil nu gå efter bilisterne endnu flere steder i byen. For Gladsaxe har en endnu forespørgsel ude hos politiet, hvor man beder om lov til at tvinge bilisterne ned i fart på Gladsaxe Ringvej (Ring 3).

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Og borgmesteren er klar til at gå længere end det. Uden for bygrænsen vil hun nemlig have staten til at forbyde bilister at køre 130 og 110 km/t på de danske motorveje.

– Det er helt afgørende, at staten også tager ansvar og understøtter, at hastigheden bliver sat ned på motorvejene.

Ifølge en analyse, som kommunen henviser til, vil 27.000 husstande i hovedstadsområdet være mindre plaget af støj, hvis hastighederne på motorvejene sættes ned 80 km/t.

Reklameblok:


Og endnu bedre vil det være, skriver kommunen, hvis bilisterne på de omkringliggende veje forbyde at køre hurtigere end 50 km/t.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?