Reklame:

Magnussen i første række i 24-timersløbet på Daytona

Jan Magnussen kvalificerede den gule Corvette på en stærk andenplads i kvalifikationen til årets udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway. Danskeren vandt i 2015 det prestigefulde løb, hvor vinderne honoreres med et Rolex Daytona-ur.

Jan Magnussen var flyvende i torsdagens kvalifikation til 24-timersløbet på Daytona. Selvom ønsket om en gentagelse af sidste års pole position ikke blev indfriet, lykkedes det alligevel for danskeren at kvalificere GTLM-feltets ældste racerbil, den velkendte gule Corvette C7.R, på en imponerende andenplads i klassen. Magnussen slog således de seneste racerversioner af sportsvogne fra Porsche, Ferrari, Ford og BMW.

– Det var en god kvalifikation, selv om jeg naturligvis hellere ville have sluttet som den hurtigste. Det er et langt løb, og vi har før vundet et 24-timersløb fra de bageste rækker, men det giver en fantastisk motivation at tage en pole. Men jeg er godt tilfreds, selvom min hurtigste omgang ikke var helt ren. Jeg blev nødt til at kæmpe lidt med en Porsche, og samtidig blev jeg nødt til at overhale min teamkammerat Oliver Gavin undervejs. Vores plan om at ’towe’ hinanden og lade slipstrømmen hjælpe os, fungerede ikke helt som planlagt, forklarer Jan Magnussen.
© RICHARD PRINCE

Jan Magnussen: Vi har noget godt at kæmpe med
– Men når det er sagt, så føler jeg, at vi har et stærkt udgangspunkt at kæmpe med. Teamet har gjort et fantastisk arbejde med at give os en god bil, især efter dagens træningssessions, hvor vi fik justeret nogle detaljer. Vi har et stærkt moment, og det skal Antonio, Mike og jeg sørge for at bringe videre, når det hele går løs på lørdag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:
Jan Magnussen er første mand i den gule Corvette C7.R #3, når årets udgave af Rolex 24 at Daytona flages grønt lørdag aften klokken 20.35 dansk tid. Danskeren stiller op sammen med sin faste makker i IMSA-serien, spanske Antonio Garcia, og tyske Mike Rockenfeller. Alle tre kørere er tidligere Le Mans-, Daytona- og Sebring-vindere. Jan Magnussen er desuden firedobbelt mester i den amerikanske IMSA-serie.
Foruden Jan Magnussen repræsenteres Danmark også af Christina Nielsen, som sammen med tre andre hurtige kvindelige profiler stiller op for Meyer Shank Racing i GTD-klassen. Nielsen starter på en 11. plads i GTD-klassen med den gule og sorte Acura NSX GT3 Evo.
TIDSPLAN – ROLEX 24 – DAYTONA
Torsdag 24. januar
Kl. 10.20 (16.20) – Træning #1 (45 min)
Kl. 13.30 (19.30) – Træning #2 (55 min)
Kl. 16.00 (22.00) – Kvalifikation (15 min)
Kl. 19.00 (01.00) – Træning #3 (90 min)
Fredag 25. januar
Kl. 10.00 (16.00) – Træning #4 (60 min)
Lørdag 26. januar
Kl. 14.35 (20.35) – RACE (24 timer)
How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.
© RICHARD PRINCE

Kasper Erling
Kasper Erling
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?