Annonce:

Elbil kostede 3 millioner kr. – nu er lille bilmærke konkurs

Charge Cars, der prøvede at sælge klassiske Ford Mustang-modeller som ombyggede elbiler, er gået konkurs.

Besøg vores annoncør:

Britiske Charge Cars fik ikke noget langt liv. Firmaet, der ellers fik licens direkte fra Ford til at bygge elektriske udgaver af klassiske Mustang-modeller, er gået konkurs.

Charge Cars 67, der er en Ford Shelby Mustang, som den slags så ud i 1967, var det eneste, briterne nåede at flikke sammen inden konkurs.

De lovede, at bilen, der stod på et stålchassis, ville få en batteripakke god for 536 hestekræfter og 1.500 Nm. Det skulle kunderne betale 344.000 engelske pund eller 3 millioner danske kroner for.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men nu er det altså slut. Den 31. maj blev mærkets konkurs behandlet i skifteretten, og nu er resterne af firmaet sat under administration, så det kan afvikles totalt.

LÆS OGSÅ: 217 bilister kørte i politiets dobbelte fælde på samme vej

Det oplyser firmaet selv i et opslag på LinkedIn.

Charge Cars nåede aldrig at bygge andet end prototyper af bilen. Måske var det netop udsigten til en pris på flere millioner kroner for en elbil, der holdt køberne væk.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Omvendt er det ikke alle, der tror på, at en elektrisk bil til mange millioner kroner er en dødssejler. Ferrari tror så meget på projektet, at man har bygget en ny fabrik i hjembyen Maranello. Her skal der kun produceres batterier og øvrig teknik til elbiler.

Det forventes, at Ferrari, der ifølge patentansøgninger også arbejder på en brintdrevet V6, som vender på hovedet, vil tage op mod 5 millioner kroner for den første elbil. Vel at mærke før den danske afgift er betalt eller bidt over i mindre stykker med leasing.

At det er svært at sælge elbiler – og tilmed få en bæredygtig forretning ud af det – er den situation, Fisker Inc. står i, et skræmmende godt eksempel på.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Bilmærkets advokat forsøger nu at sælge de absolut sidste fabriksnye biler. Nogle af dem kan have skader og foræres derfor nærmest væk. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler