Annonce:

Benzin bliver ‘superbillig’ om få år – elbiler får skylden

Om et par år kan der være så få bilister i benzinbiler, at det fossile brændstof kan være svært at afsætte, forudser ny analyse.

Besøg vores annoncør:

– Som følge af effektiviseringer og elbilernes øgede popularitet vil især benzin blive relativt billigere.

Så kontant er udmeldingen fra Det Internationale Energiråds – International Energy Council – direktør Fatih Birol i en ny analyse.

Rapporten bag analysen påpeger, at kapaciteten til at pumpe råolie op af undergrunden vokser hurtigere end efterspørgslen. Derfor står verden om bare få år i en situation, hvor der er et overskud af benzin og diesel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I 2030 forventer Det Internationale Energiråd, at der ‘overproduceres’ op mod otte millioner tønder råolie – som bruges til fremstilling af diesel og benzin – om dagen.

LÆS OGSÅ: Familie vil sælge en af verdens mest berømte racerbaner

Udmeldingen står i skarp kontrast til andre udlægninger af den fremtidige pris på diesel og benzin. Nogle mener, at EU’s nye kvotesystem for CO2-udledning vil betyde, at fossilt brændstof koster op mod 26 kroner literen.

Herhjemme forventer regeringen bl.a., at kvotesystemet alene får benzin til at stige med 1,17 kr. literen, mens diesel bliver 1,09 kr. dyrere pr. liter. Oveni det skal lægges Danmarks egne afgiftstigninger.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En af dem står allerede til pr. 1. januar 2025 og hæver dieselprisen markant. Desuden rammes erhvervslivet af en såkaldt kilometerafgift. Læs mere om det her.

Tilbage hos Det Internationale Energiråd forventer man allerede at se en effekt af det ‘for høje benzin-udbud’ i 2025.

– Som følge af effektivitetsforbedringer og elbilers øgede popularitet sammenlignet med biler med forbrændingsmotorer, vil brændstoffer, og især benzin, blive lettere tilgængelige og relativt billigere, lyder det i rapporten.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Rapporten understreger dog, at det kan tage helt op til 5 år, før olieselskaberne står med et reelt overskud af benzin og diesel.

Samtidig meddeler flere bilmærker i øjeblikket, at de fortryder målsætningen om kun at bygge elbiler. Bl.a. har Ford fortrudt beslutningen i Europa. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler