Annonce:

Audi tilbagekalder over 1.000 farlige elbiler

Tyske Audi må ud i hele to tilbagekaldelser af den samme model. Batterierne i en række e-tron GT kan nemlig bryde i brand.

Audi råder lige nu en række e-tron GT og RS e-tron GT-ejere til ikke at lade batterierne i deres biler til mere end 80 procent.

Helt præcist er der tale om 1.042 biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De biler mener både Audi og de amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder NHTSA nemlig, at kunne forbindes med en brandrisiko.

Den ene tilbagekaldelse dækker størstedelen af bilerne – nemlig 1.013 stykker – bygget mellem 2022 og 2024. I de biler kan der opstå kortslutninger i højspændingsbatterierne.

LÆS OGSÅ: Først land i verden efterligner dansk vanvidsbilisme-lov

Noget der i værste fald kan starte en brand. Fejlen ligger egentlig hos Porsche, fordi e-tron GT-modellerne er identiske med Porsche Taycan.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Porsche har da også fortalt søstermærket om de batteriproblemer, mærket i øvrigt selv slås med. Læs mere om det her.

Audi siger nu, at man har en dialog kørende med både Porsche og batterileverandøren LG Energy Solution Wrocław.

Samme batteriproducent spiller i øvrigt en afgørende rolle hos et helt tredje bilmærke, der også har problemer med brændende elbiler. Læs mere om det her.

Tilbage hos Audi drejer den anden tilbagekaldelse sig om nøjagtigt det samme som i den første. Men her har mærket så meget data, at man kan sige præcist hvilke biler, der er ramt af problemet.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Af samme grund er der også ‘kun’ tale om 29 biler. Løsningen er, mener Audi, at udskifte enkelte batterimoduler. Det er dog ikke noget, kunderne skal betale for.

Selvom det lyder alarmerende med batteribrande, er Audi endnu ikke bekendt med, at nogen biler skulle være gået til på grund af fejlen. Eller at personer er kommet til skade.

Alligevel sker der grumme fejl i elbiler. Herhjemme brændte en spritny elbil fra netop Audi et hus i Hirtshals helt ned til grunden sidste år.

Det var husets beboere, som opdagede branden. Det fortalte Jesper Sørensen, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi, dengang til TV2 Nord.

Læs flere nyheder fra og Audi her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler