Annonce:

Først land i verden efterligner dansk vanvidsbilisme-lov

Første marts indførte Østrig en lov mod vanvidsbilisme, der er endnu strengere end Danmarks. Tre dage efter tog politiet den første bil.

Den første marts i år indførte Østrig efter dansk forbillede en lov mod vanvidsbilisme.

Loven betyder, i lighed med den herhjemme, at politiet kan beslaglægge biler, hvis bilisten kører for stærkt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Autobild.

I Østrig er man dog endnu strengere over for vanvidsbilisterne. Her kan en bil blive beslaglagt, lige så snart hastigheden er 60 km/t over i en byzone eller over 70 km/t på landevejen.

LÆS OGSÅ: Staten konfiskerer særlig Audi – måske den første nogensinde

Det varede da heller ikke mere end 72 timer før den første bilist måtte aflevere både bil og kørekort til politiet i bydelen Josefstadt i Wien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En 28-årig mand kunne se politiet beslaglægge hans Volkswagen Scirocco, fordi bilen blev målt til en hastighed på 114 km/t.

Bilisten er nu sigtet som den første vanvidsbilist i Østrig. Og det er langt fra sikkert, at han nogensinde ser Sciroccoen igen, særligt fordi det ifølge politiet ikke er første gang, den 28-årige har befundet sig på den forkerte side af færdselsloven.

Den nye lov er dog ikke kun rettet mod bilister, der gentagne gange kører for hurtigt. Den østrigske stat kan i sidste ende konfiskere bilen allerede ved førstegangstilfælde.

I udgangspunktet beslaglægges en bil brugt til vanvidskørsel i Østrig i 14 dage, hvis hastigheden er 60 km/t over det tilladte i byzoner eller 70 km/t uden for disse.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

LÆS OGSÅ: Bilmærker sagtsøgt for at være skyld i berømt skibsbrand

Men bilen konfiskeres permanent, når/ hvis hastigheden overskrides med mere end 80 km/t i byzoner eller 90 km/t øvrige veje.

Herefter vil bilerne, ligesom i Danmark, blive solgt på auktion. 70 procent af indtægten fra salget vil gå i statskassen, mens de resterende 30 procent skal dække omkostningerne i forbindelse med de enkelte retssager.

Desuden skruer Østrig op for størrelsen på fartbøder. Nu svinger straffen fra 500 euro, svarende til lige under 3.800 danske kroner, til 7.500 euro, hvilket er 55.900 danske kroner.

Annonce:


Læs mere om politiets jagt på vanvidsbilister lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler