Beskyldt for nazi-reference: Dansk racerkører skifter startnummer

Foto: AJ Foyt Racing

Efter beskyldninger om nazi-referencer får den dansk-amerikanske racerkører Benjamin Pedersen nyt startnummer i NTT IndyCar.

Sammenligningen kan synes langt ude. Men nogen synes tilsyneladende, at der er en reference til Tyskland under naziregimet at finde på den danske-amerikanske racerkører Benjamin Pedersens racerbil. Det skriver Boxengasse.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Blitzet med 196 km/t – havde lige fået kørekort og bilen

Eller rettere sagt: der var en “nazireference” på Pedersens IndyCar-racer. Forud for sæsonen fik Pedersen nemlig tildelt startnummer ’88’ og sammenholdt med teamkollegaen Santino Ferruccis startnummer ’14’ mente nogen altså, at teamet refererede til nazi-salutten ‘Heil Hitler’.

Og det vil holdet AJ Foyt Racing tilsyneladende ikke høre tale om. Derfor har man taget konsekvensen og udstyret dansk-amerikaneren med et nyt startnummer.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– AJ Foyt Racing tolererer eller støtter ikke sådanne ideologier, og for at undgå enhver forkastelig association har vi ændret startnummeret fra 88 til 55.

Foto: AJ Foyt Racing
Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk