Annonce:

Volkswagen registrerer modelnavnet “anspændt”

Volkswagen har varemærkeregistreret otte nye modelnavne. Flere af dem er, mildt sagt, underlige.

Underlige bilnavne er i sig selv ikke noget nyt. Men det er mindst lige så underligt, at bilmærkerne bliver ved med det.

BYD, der tidligere skamkopierede alt fra Mercedes’ biler til BMW’s logo, kalder en af deres biler for ‘tang’. Ja, tang som findes på de danske strande.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Andre bilmærker er løbet ind i, at deres modelnavne er direkte ulovlige i Danmark. Læs mere om det her.

Og hos Volkswagen vil man også være med på sin del af den absurde trend med modelnavne. Det afslører et kig hos patentkontoret i Tyskland.

LÆS OGSÅ: Myndigheder kræver svar på kritisk fejl i danske Ford-biler

Det skriver Auto motor und Sport.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Helt konkret har Volkswagen søgt at få følgende otte navne beskyttet som varemærker: Airon, Angra, Hera, Tempus, Tera, Therion, Thron og Tukan.

Der er flere af navnene, der godt kan give mening. Eksempelvis kan Therion meget vel være en efterfølger til VW’s fiasko af et flagskib, Phaeton.

Men der er også navne, som Volkswagen nok bare burde låse væk i en skuffe og aldrig tænke på igen. Eksempelvis er navnet “Tukan,” altså præcis som fuglen med det særprægede næb, næppe noget, der lokker nye kunder til.

Eller hvad med navnet Tempus, der både på engelsk og dansk kan betyde “anstrengt,” hvis man oversætter det direkte. Nej, vel?

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Men jo, Volkswagen overvejer det måske ikke lige nu. Men ikke desto mindre er det navne, man ikke vil have, at konkurrenterne skal kunne benytte sig af.

Volkswagen har generelt brug for medvind. Faktisk halter det så meget i Wolfsburg, at bilmærket nu kritiserer den tyske regering for ikke at gøre nok.

I hvert fald ikke når det kommer til elbiler. Volkswagen advarer direkte om, at landets bilindustri ikke ville kunne nå at sende 15 millioner elbiler på gaden, hvis ikke der falder nogle støtte-kroner fra statskassen.

Dumme modelnavne er der nok af. Faktisk også de sjofle. Dem har vi samlet i en liste her. Vi siger vist ikke for meget ved at afsløre, at Mitsubishi Pajero er ekstremt uheldigt i spansktalende lande.

Annonce:


Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler