Annonce:

Vanvittig teknik gør ny Porsche 911 hurtigere end elbiler

Elbiler er ikke nødvendigvis det eneste rigtige, hvis det er acceleration, man er ude efter. Den første 911-hybrid fra Porsche er i den sammenhæng et monster.

Porsches nye 911-hybrid går fra 0 til 100 km/t på mindre end 3 sekunder. Og det er – trods vægten fra forbrændingsmotoren – hurtigere end mange rene elbiler.

Carrera GTS er den første udgave af den nye 911, som får hybridteknologi. I hvert fald er det den bil, Porsche først er klar med.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bilen har to batteripakker, der er udviklet i samarbejde med Rimac, som Porsche på grund af en snørklet handel med Bugatti i 2021 ejer delvist. Og omvendt.

Nå, men tilbage til bilen. De to elektriske motorer sidder henholdsvis på gearkassen og inde i selve turboen på den nye 3,6-liters boksermotor. Sidstnævnte betyder, at turboerne har ladetryk med det samme.

LÆS OGSÅ: Kæmpe bilfirma fyrer 4.300 folk – vil gå frivilligt konkurs

Der er desuden 150 newtonmeter at give allerede i tomgang. Hele hybridpakken er ekstremt kompakt, og i alt tager Carrera GTS sølle 50 kilo på i forhold til den nuværende model, som snart er forgænger.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I alt leverer bilen 541 hestekræfter og et moment på 610 newtonmeter. Den 3,6-liters, 6-cylindrede bokser er vokset med 0,6-liters slagvolumen og kan egentlig godt flytte bilen ganske effektivt på egen hånd. Benzinmotoren i sig selv yder nemlig 485 hestekræfter.

Til sammenligning byder den nuværende Carrera GTS, som må nøjes med en 3-liters motor, på 481 hestekræfter.

Præcis hvor hurtigt den nye GTS Hybrid er, vil Porsche ikke sige noget om. Kun at 0 til 100 km/t er overstået på ‘mindre end 3 sekunder’.

Priserne i Danmark starter ved 2.454.900 kr. for 911 Carrera og 3.289.900 kr. for 911 Carrera GTS. Modellerne kan opleves hos Porsche Center Aarhus og Porsche Center København i efteråret 2024.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler