Annonce:

V8-motoren lever stadig: Ny Mercedes har 930 hestekræfter

Den ‘almindelige’ Mercedes-AMG S 63 E Performance har 802 hestekræfter. Men det kan altid blive vildere – bare spørg Brabus.

V8-motoren er slet ikke så død, som nogen måske gerne så den. Mercedes har endda trukket sine elbil-ambitioner gevaldigt tilbage. Så de 8 cylindre skal ingen steder.

I hvert fald ikke lige foreløbig. Hils derfor på Brabus 930 S.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Som navnet mere end antyder, har vi med et vaskeægte motorvejsmissil at gøre. Hele 930 hestekræfter og – hold nu fast – 1.500 Nm. Alt sammen fra en ‘bare’ 4-liters V8-motor med dobbelte turboer.

Ifølge den tyske tuner accelererer den næsten 2,6 tons tunge Mercedes fra 0 til 100 km/t på bare 3,2 sekunder, og den stopper ikke med at trække, før den elektroniske begrænser sætter en stopper for legen ved 290 km/t.

LÆS OGSÅ: Gunther Steiner indrømmer han begik stor fejl hos Haas

Og det bliver bedre endnu. På grund af hybridteknikken, som Brabus har bibehold i top-merceren, går bilen officelt 22,7 km/l.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men det får de heldige ejere også lov til at betale for. Brabus siger, at deres bud på en S-Klasse begynder ved 405.000 euro. Det svarer til 3 millioner danske kroner. Altså plus det løse.

For den slags penge får man en bil, der trækker på alle fire hjul gennem en 9-trins automatgearkasse. Og – hvis ikke vi fik gjort det tydeligt nok – en overflod af luksus.

Prisen er selvfølgelig helt uden afgift. Altså, selv den forholdsvis beskedne bilafgift, tyskerne kører med, er ikke regnet med i prisen.

Prøv så lige at forestil dig hvad sådan en karl koster på danske nummerplader. Bare så du har lidt at sammenligne med, kan vi oplyse, at den – igen – ‘almindelige’ Mercedes-AMG S 63 E Performance koster fra 4,025 millioner kroner, når afgiften er betalt.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Kan mindre gøre det, har Brabus faktisk også et bud på en A-Klasse. Tro det eller ej, B45 blev allerede vist frem i 2021.

Du ved, bilen Mercedes vil gerne gøre et stort nummer ud af, at man udstyrer den med verdens kraftigste serieproducerede, 4-cylindrede benzinmotor. Det hele blegner lidt, for ikke at sige meget, når først Brabus har set på bilen. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler