Brabus B45 er en A-Klasse med 450 hk

Den lille Mercer har nu lige så meget så meget power, som Porsche 959 jordede alle konkurrenter med… for 35 år siden!

Mercedes vil gerne gøre et stort nummer ud af, at motoren i A45 er verdens kraftigste firecylindrede motor i produktion. Og bevares, den to-liters sag er med sine 421 hestekræfter da også imponerende fra begyndelsen.

Men. Vi må ikke glemme at Brabus også eksisterer. Og de laver næsten ikke andet end netop at tune Mercedes-modeller. Fordi AMG selvfølgelig ikke gør det vildt nok.

Men faktisk er Brabus ikke gået så drastisk tilværks, som de ellers er både berømt og berygtet for. Nej, man er ‘nøjes’ med at lege lidt med motorstyringen. På den måde har tunerne fundet yderligere 29 hestekræfter i den lille hatchback.


LÆS OGSÅ: Nu bliver du blitzet, hvis du kører over for rødt

450 hestekræfter er præcis det antal hestekræfter, superbilen Porsche 959 havde, da fabrikken efter fem års udvikling præsenterede bilen i 1986. Ingen Porsche-ingeniør havde nok regnet med, at en lille Mercedes med lidt computerprogrammering ville yde det samme 35 år senere.


Vild udvikling
Selv på fælgefronten overgår den lille A-Klasse Porsche’n. I hvert fald hvis vi ser på størrelsen. For hvor 959’eren måtte nøjes med 17″, leveres Brabus B45 med en standardmontering der måler 20″.

Og selv med den størrelse dæk spurter bilen fra 0 til 100 km/t på 3,7 sekunder. Hvilket også er hurtigere end Porsche’n – men kun med 0,1 sekund.

Der findes dog en A-Klasse, som er endnu vildere, fordi Renntech har set på bilen.