Annonce:

Trods protester står politikere fast: “Her skal parkering forbydes”

Byens politikere vil have bilerne ud. Færre p-pladser er en del af planen. Det er både den ene og den anden side af byrådssalen enig om.

Som den første danske by nogensinde forbød København i marts diesel-og benzinbiler i sidste måned. I begyndelsen godt nok kun på én gade – og kun som et forsøg frem til 2024 – i hovedstaden. Men Enhedslisten lægger ikke skjul på, at man helst ser ordningen udbredt til flere veje i hovedstaden.

De københavnske politikere er dog langt fra de eneste, der vil biltrafikken til livs. Det vil de også i Odense. Det er allerede besluttet, at byen skal være klimaneutral i 2030. Altså om mindre end 7 år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

En af måderne at gøre det på er ved at sløjfe nogle af byens parkeringspladser. Faktisk op til halvdelen af de eksisterende er det foreslået. Bl.a. i bydelen Skibhuskvarteret. Her er både Socialdemokratiet og Venstre enige, om at der skal nedlægges parkeringspladser. Bl.a. vil man forbyde gadeparkering.

Det selvom der er mange butikker, som frygter for netop det tiltag, i området. Det skriver Fyens.dk.

LÆS OGSÅ: SE LISTEN: Her kører Danmarks værste bilister rundt

Politikere kan ikke se problemet
Og bekymringen er ikke blevet mindre efter et møde med Odenses klima-og miljørådmand Tim Vermund (S), siger en butiksindehaver til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Rådmanden mener dog ikke, at det vil gå ud over butikslivet, hvis Odense forbyder gadeparkering. Heller ikke Venstres  beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt kan se problemet.

– Der er brug for nogle ændringer, så det er mere sikkert at færdes som blød trafikant, siger han til avisen.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler