Annonce:

Ferrari arbejder på ny V6-motor der forbrænder brint

En patentansøgning fra Ferrari er så fyldt med vilde ideer, at den er svær helt at begribe. Men motoren er en kompressorforet V6’er.

Ferrari har for nylig sagt, at mærket nægter nogensinde at forlade forbrændingsmotoren. Og så skal der altså tænkes kreativt på fabrikken i Maranello.

For som det ser ud nu, forbyder EU i 2035 alle nye biler med forbrændingsmotoren. Altså, hvis disse ikke kan køre på syntetisk brændstof.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men Ferrari er måske allerede flere skridt foran EU-forbuddet. En ny patentansøgning afslører i hvert fald, at italienerne arbejder på en V6-motor med kompressor. En motor der forbrænder brint.

Det skriver Motor1.

Men mærkværdighederne stopper ikke der. For ifølge tegningerne, som Ferrari har sendt til det europæiske patentkontor i München, er motoren vendt på hovedet.

Ja, det vil sige, at topstykket ligger lige over vejen. Idéen bag det hele er, at Ferrari på den måde kan placere aksler, differentiale og gearkasse en smule højere på den måde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det muliggør omvendt en mere aggressiv diffuser bagtil. Hvilket i sig selv åbner flere og bedre muligheder aerodynamisk set.

I alt beskriver Ferrari i dokumenterne en løsning på en V6-motor med kompressor, der forbrænder brint, og som driver et firehjulstræk i en sportsvogn.

Retfærdigvis skal det siges, at Ferrari ikke er de første, der overveje, hvordan man forbrænder brint. Det samme gør både Toyota og BMW. Læs mere om det her!

Læs flere spændende nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler