Annonce:

Topchef skrider efter salget af 20.000 elbiler

Biludlejningsfirmaet Hertz meddelte i begyndelsen af 2024, at man vil skille sig af med 20.000 elbiler. Heriblandt en række Teslaer. Nu er topchefen sagt op.

Biludlejningsfirmaet Hertz meddelte i begyndelsen af 2024, at man vil skille sig af med 20.000 elbiler. Blandt andet adskillige Teslaer.

Udmeldingen kom ganske kort efter, at den tyske konkurrent Sixt meddelte, at man skiller sig af med samtlige Teslaer i flåden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hertz begynder dog med at sige farvel til 20.000 elbiler på det amerikanske marked. Men nu har sagen taget en ny drejning.

Det oplyser Hertz endda selv i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Bilister raser over usynlige bøder for 4,4 millioner kroner

Den administrerende direktør Stephen Scherr har nemlig sagt sit job op. Hertz har dog allerede en afløser klar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og han kommer fra et firma, der det seneste stykke tid er mest kendt for at lave biler, der kører folk ned. Faktisk er bilerne nu helt forbudte. Læs mere om det her.

Gil West stod indtil for nylig i spidsen for robot-taxa-firmaet Cruise. Men nu skal han altså styre en helt forretning af udlejningsbiler og med 27.000 ansatte.

Til sammenligning havde Cruise på sit højdepunkt i 2020 bare 1.800 ansatte. 24 procent af dem blev dog fyret i december 2023, efter at taxa-tjenesten fik trukket en meget omtalt tilladelse tilbage. Læs mere om det her.

I det hele taget bliver der rykket godt rundt i bilindustrien disse dage. Den tyske underleverandør Webasto varsler kæmpe fyringsrunder.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Og det samme gør man hos gearkasseproducenten ZF. Her siger den administrerende direktør, at ingen ansatte i ingen afdelinger er fredet i forsøget på at finde 44 milliarder danske kroner i besparelser over de næste seks år.

Hele bilmærker og underleverandører er dog også gået konkurs. Senest måtte et lille bilmærke i Tyskland melde sig konkurs for anden gang på bare fire år. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler