Annonce:

Blev lovlige i august – nu forbydes selvkørende biler med øjeblikkelig virkning

Tilbage i august stemte politikerne for at tillade selvkørende taxaer døgnet rundt i San Fransisco. Nu er de igen gjort forbudt.

Californiens trafikmyndigheder har trukket en tilladelse, som General Motors robottaxaer fik i august, tilbage.

I midten af august fik de såkaldte Cruise-biler ellers tilladelse til at køre rundt i byen San Fransisco på alle ugens dage og hele døgnet rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men nu er det altså slut. Og det med øjeblikkelig virkning. Forbuddet gælder dog kun de af Cruise-bilerne, der er helt føreløse.

Det skriver San Francisco Chronicle.

LÆS OGSÅ: Chok på vej – danske bilister skal igen forvente benzin til 20 kr. literen

Myndighederne er kommet frem til beslutningen, fordi man vurderer, at ‘teknologien i de selvkørende biler ikke er sikre nok som offentlig transport’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Forbuddet beskrives som midlertidigt. Men myndighederne har ikke villet sætte nogen dato på, hvornår de selvkørende taxaer igen kan bevæge sig rundt i trafikken. Altså helt uden menneskelig indgriben.

Det nye forbud træder i kraft mindre end en måned efter, at en kvinde først blev kørt ned af en af General Motors selvkørende biler. Det hele efter kvinden allerede var blevet ramr af en flugtbilist. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler