Annonce:

To tyskere fik livstid for ulovligt gaderæs

I 2017 skærpede Tyskland straffen for at køre for stærkt. To år senere udløste det livstid til to bilister.

Siden 2021 har det danske politi og domstolene jagtet vanvidsbilister med store bøder, fængselsstraffe og konfiskation af biler.

Men allerede i 2017 strammede tyskerne faktisk grebet om landets borgere med kørekort. Lige siden har ulovlig kap- og væddeløbskørsel, som det hedder, kunnet udløse op til 10 års fængsel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men i 2019 gik det værre for to bilister fra Berlin, efter at de kørte ræs mod hinanden og med hastigheder op mod 170 km/t ramte en 69-årig mand i en Jeep.

Det skriver Autobild.

LÆS OGSÅ: 17-årig må ikke køre bil efter knallert-tur på 68 meter

Den 69-årige døde på stedet i sin bil. I retten blev det skete beskrevet som noget, der absolut intet havde med uagtsomhed at gøre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Sagen mod de to mænd måtte dog senere gå om. Men en anden domstol kom frem til samme resultat – nemlig livstid. Bl.a. fordi Jeepen, hvori den 69-årige mand sad, blev kastet ‘flere meter op i luften’.

Da stramningerne i forbuddet mod ulovligt gaderæs først blev indført efter den tragiske hændelse, kunne de to mænd ikke dømmes efter disse paragraffer.

I stedet endte de to mænd, der, da dommen faldt i marts 2019, var henholdsvis 27 og 30 år gamle, med at blive idømt livstid for drab i trafikken.

Året før, altså i marts 2018, blev to bilister fra Köln dog dømt efter de strengere pagrafffer. Det udløste henholdvis to år og et år og ni måneders fængsel, at en 19-årig cyklist blev ramt me 95 km/t og senere døde af sine kvæstelser.

Herhjemme fortsætter politiet jagten på vanvidsbilister. Og selvom stramningerne i loven nu har fungeret i 3 år, fortsætter ordensmagten med at beslaglægge biler. Sidste år kom det endda frem, at man på Christiansborg overvejer at stramme lovgivningen. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler