Annonce:

Tesla i krise? Dropper helt ny bil

Tesla har angiveligt kylet planerne om mærkets hidtil billigste bil i skraldespanden. Model 2 må ofre livet for Elon Musks idé om robottaxaer.

Vi ved, at Tesla har testet den. Det amerikanske bilmærke har forsøgt at forklæde en billig ‘Model 2’ som en Mazda CX-30.

Men nu bliver Model 2 slet ikke til noget alligevel. Den administrerende direktør, Elon Musk, har nemlig helt andre planer med bilmærket.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Elon Musk vil ganske enkelt satse på robottaxaer. Det er dog ikke, fordi Tesla ikke kan bygge Model 2. Men ressourcerne kan, vurderer bilmærket tilsyneladende, bruges bedre.

LÆS OGSÅ: 17-årig må ikke køre bil efter knallert-tur på 68 meter

Ifølge Reuters ombestemmer Tesla sig på grund af stigende konkurrence på netop markedet for de helt billige elbiler. Og de billige elbiler kommer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Spørgsmålet er, hvor billige de kan blive. For nylig satte Mazda eksempelvis prisen markant ned på den lille MX-30. Faktisk så meget at bilen nu er Danmarks billigste elbil.

Tilbage hos Tesla lovede Elon Musk så sent som i januar i år sine investorer og omverdenen, at Model 2 var undervejs.

Faktisk var Tesla så langt fremme med modellen, at produktionen kunne begynde ‘allerede i første del af 2025’, lød det fra direktøren. Men nu ser Tesla altså ud til at springe fra det hele lige før målstregen.

At Tesla ændrer kurs er dog ikke det eneste nye fra den kant. Alene i de første tre måneder af 2024 har mærket tabt over 30 procent af sin værdi. Oven på et skuffende kvartalsregnskab, lugter analytikerne en konkurs.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Dette er virkelig begyndelsen på enden for Tesla-boblen, som muligvis er den største aktiemarkedsboble i moderne historie, siger analytiker Per Lekander til CNBC.

Tesla er dog ikke det eneste amerikanske bilmærke, der lige nu har fundet bakgearet. Danske Henrik Fisker har det så skidt, at han ser bort fra garantibestemmelser. Også i Danmark. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra motorsportens verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler