Annonce:

Syntetisk benzin er spild af energi, siger Volkswagen

Modsat Porsche mener Volkswagen ikke, at syntetisk benzin giver mening i personbiler. Mærket fra Wolfsburg tror således kun på elbilen.

Hvis Volkswagen var det eneste bilmærke på markedet, kørte bilisterne inden alt for længe kun rundt i elbiler.

Volkswagen vil ganske enkelt ikke bygge andet. Bilmærket, der har snydt med adskillige millioner dieselbiler, har så travlt med at komme væk fra fossilbilen, at man forlanger politisk støtte til det. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og nu siger Volkswagens administrerende direktør Thomas Schäfer, at syntetisk brændstof ikke giver mening i personbiler.

Det skriver Business Insider.

LÆS OGSÅ: Østrig indfører vanvidsbilist-lov efter dansk forbillede

Thomas Schäfer kom med udmeldingen under et af Volkswagens eget ‘Let’s talk’-arrangement. Faktisk fik Thomas Schäfer direkte sagt, at syntetisk brændstof er spild af energi.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Han mener, at man bør prioritere den direkte brug af verdens begrænsede ressourcer i stedet for først at bruge tid og energi på at omdanne dem til noget andet. Så som syntetisk benzin.

Det samme mener VW-direktøren om brintbiler. De giver heller ingen mening. I hvert fald ikke som personbiler. En ting medgiver Thomas Schäfer dog.

I eksempelvis luft- og skibstrafik kan elmotoren vise sig at være utilstrækkelig eller ligefrem upraktisk. Og så kan det syntetiske brændstof altså alligevel have sin berettigelse.

LÆS OGSÅ: Staten konfiskerer særlig Audi – måske den første nogensinde

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Meldingen fra VW-chefen står dog i kontrast til flere andre bilmærkers mening. Faktisk behøver man ikke bevæge sig længere væk end internt rundt i Volkswagen-gruppen for at finde en anden mening.

Siden december 2022 har Porsche produceret syntetisk brændstof på en fabrik i Chile. Desuden er der planer om såkaldte e-fuel-fabrikker i Australien og USA.

Af samme grund har Porsche fortalt, at mærket vil bruge yderligere millioner af euro på teknologien bag syntetisk benzin. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om Volkswagen her!

Annonce:Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler