Annonce:

Volkswagen kommer med ny trussel om elbiler

Volkswagen-chef Daniela Cavallo opfordrer i markante vendinger den tyske regering til at smide penge efter elbiler. Ellers vil man ikke kunne nå målet om 15 millioner elbiler i 2030, lyder det.

Volkswagen vil have den tyske forbundsregering til at smide flere støttekroner i udviklingen af elbilerne og e-mobilitet.

Det siger chefen for Volkswagens samarbejdsudvalg Daniela Cavallo ifølge Automobilwoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hvis ikke der kommer nogle euro på bordet, frygter Daniela Cavallo, at den tyske bilindustri ikke vil kunne nå målet om 15 millioner elbiler inden 2030.

– Politikerne skal også støtte det (elbilerne, red.). Ikke kun lave retningslinjer, lød det i mandags fra Daniela Cavallo i forbindelse med en konference i Berlin.

LÆS OGSÅ: Politiet stopper vildt ulovlig Volkswagen – “Den går ikke”

På konferencen sagde Daniela Cavallo også, at hun i øjeblikket ikke kan få øje på støtten til den kæmpe udfordring, bilmærkerne har foran sig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der findes dog også bilmærker, som frasiger sig offentlig støtte. På den anden side af Atlanten vil Stellantis’ administrerende direktør, Carlos Tavares, ikke have USA’s beskyttelse i form af toldmure mod Kina.

Det mener han ikke er nødvendigt i forhold til koncernens konkurrencedygtighed. Det vil ikke hjælpe Stellantis, der i forvejen er et globalt bilfirma, mener han.

Tilbage i Tyskland slår flere dog tvivl om, hvorvidt det overhovedet er realistisk med 15 millioner elbiler på vejene inden 2030. Det har regeringen ellers som erklæret mål.

Så sent som i december sidste år trak den tyske regering enhver støtte til bilister, som ønsker at købe en ny elbil. Samlet set faldt salget af elbiler derfor med 55 procent allerede måneden efter.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Og ifølge finansmediet Bloomberg får elbiler svært ved at klare sig på det tyske marked uden støtte fra staten. Faktisk forventes salget at falde med yderligere 14 procent i år.

Læs flere nyheder fra og om Volkswagen lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler