Annonce:

Salget af én enkelt elbil steg med 83.000 procent

Forklaringen er dog relativt simpel. Det lykkedes nemlig kun for GMC at sælge to nye Hummer EV i hele første kvartal af 2023.

Den legendariske Hummer blev genfødt som gadebil i november 2021.

Men selvom bilen, der nu kun kører på strøm, har op mod 1.000 hestekræfter, står det sløjt til med både ordrebøgerne og salget generelt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Eller gør det? Tal fra USA viser nemlig, at salget af Hummer EV gik frem med hele 83.000 procent i løbet af første kvartal, som vi netop er kommet ud af.

Forklaringen på tallene er dog ganske simpel. I samme periode for et år siden solgte GMC kun to eksemplarer af Hummer EV.

LÆS OGSÅ: Tesla-ejere lægger dansk værksted ned – der er intet at gøre

Modsat havde man pr. 31. marts 2023 allerede lykkedes med at sælge 1.668 Hummer EV. Når det er sagt, går det ikke ligefrem stærkt med at få bilerne ud på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I hele 2023 solgte GMC kun 3.260 GMC Hummer. Dette tal kan bilmærket godt matche og måske endda overgå i dette år. Men næppe med 83.000 procent.

Blandt andet fordi den nye Hummer er en rasende dyr sag. Begge udgaver i modelprogrammet koster fra 98.845 dollar. Det svarer til 680.000 danske kroner.

Bilen med de tre elmotorer, som tilsammen leverer 1.000 hestekræfter, er selvsagt endnu dyrere. Her starter prisen ved 106.000 dollar svarende til 730.000 danske kroner.

Og selvom flere amerikanske mærker planlægger at tage turen over Atlanten til Europa – og dermed Danmark – er GMC ikke et af dem. Derfor skal vi heller ikke forvente at se Hummer EV til salg her. I hvert fald ikke officielt.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler