Annonce:

Sådan får du købt dig et løbehjul med fart i

Vil du ikke hellere have dit eget løbehjul, som du kan bruge, når du vil? Så slipper du for for teknik, der går i stykker, og du undgår kø ved el-løbehjulene.

Læs med, når vi kort fortæller dig, hvordan du får købt et løbehjul uden el, som kan køre mega stærkt, koster en tiendedel og har lave driftomkostninger.

Det er blevet en dille. At køre på løbehjul. Men der findes en masse af vælge imellem (se selv her). Men bare rolig – her kommer et par super tips.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Størrelsen på hjulene er afgørende
Den helt store hemmelighed ved valg af transport-løbehjul er, at du vælger et løbehjul, som har store hjul. Helst +200 mm (altså 20 cm i diameter). Fravælg de såkaldte trick-løbehjul – de har typisk kun 100 mm hjul, og det giver dig ingen fart. De store hjul gør, at du kører lettere over ujævnheder i fortovet, små sten på asfalten osv.

ABEC-9 som kuglelejer
Der skal være gode kuglelejer i hjulene. Ellers kommer du ingen vegne. Derfor anbefaler vi altid ABEC-9. ABEC er et udtryk for, hvor godt lejet ruller. Jo højere tal, jo bedre er det. Derfor er et ABEC-9 bedre end ABEC-7.

Styrhøjden skal passe din højde
Sørg for at vælge et løbehjul med en fin styrhøjde. Det optimale er, hvis du kan have styret omkring navlen. Det er irriterende med et styr, som er for lavt, så du skal bøje dig. Du skal stå med næsten rank ryg, når du ruller. Vær OBS på, når du kigger efter højden, at de fleste løbehjul måles fra jorden og til håndtagene. Og du skal bruge højden fra trinbrættet/decket til håndtagene. Her kan du således lægge en halv hjulhøjde oveni. Dvs. er det et 200 mm løbehjul, kan du lægge 10 cm oveni styrhøjdens min/max.

Med eller uden lufthjul?
Du kan sagtens vælge et løbehjul med lufthjul. Det er klart, at det vil klare sig lettere, når du skal køre på ekstra gruset underlag. Dog skal du lige være OBS på flere elementer:

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
  1. Løbehjul med lufthjul er tungere. Det er en anden type hjul, som gør det væsentligt tungere.
  2. Lufthjul kan punktere.

Husk bæreselen, hvis du benytter bus
Man plejer altid at anbefale, at du vælger et løbehjul med bæresele, hvis du skal have løbehjulet med i bussen. Det er nemlig afgørende, at buschaufføren opfatter løbehjulet som en ”taske” – så det ikke koster ekstra at have med. Det er jo vigtigt, at det ikke koster ekstra at have med – ellers går lidt af fidusen af.

Stil løbehjulet hvor du vil – husk støttefoden
Hvis du alligevel skal tænke helt ned i de små detaljer, skal du klart vælge et løbehjul, som er udstyret med støttefod. Den er praktisk og gør, at du kan parkere løbehjulet fritstående. Alternativt skal du lægge det ned – det ridser, og i værste fald kan andre komme til at køre over dit løbehjul – og det vil man jo gerne undgå.

Gummihåndtag er bedre end skumhåndtag
Husk at vælge løbehjul med gummihåndtag. Du kan få masser af andre løbehjul med skumhåndtag – men det er vores opfattelse, at de holder kortere tid + de er ubehagelig at køre med, når de er våde.

Blev du klogere ? Det håber vi.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hvis vi skal nævne et par løbehjulsmærker, som kan være aktuelle for dig, så er det:

  • RASK 200 mm løbehjul (fås også med LED-hjul) – Blå eller lilla
  • Apollo Phantom 200 mm løbehjul – se her


Annonce:

Kasper Erling
Kasper Erling
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler