BREAKING: Renault har solgt Lada


Renault Group har netop indgået en aftale, der betyder, at franskmændene sender kontrollen med AvtoVaz og dermed Lada tilbage tilbage på russiske hænder.

Bestyrelsen i Renault Group har enstemmigt godkendt at sælge 100 procent af Renault Groups aktier i Renault Rusland til Moskva City Entity og dets 67,69 % aktier i AVTOVAZ til NAMI (The central Research and development Automobileand Engine Institute).

Aftalen efterlader dog en bagdør til det russiske marked. Renault Group kan tilbagekøbe sine aktier i AVTOVAZ inden for en periode på seks år. Det skriver den danske Renault-impotør i en pressemeddelse.

– I dag har vi taget en vanskelig men nødvendig beslutning, og vi foretager et ansvarligt valg i forhold til vores 45.000 ansatte i Rusland ved at holde muligheden for at komme tilbage til Rusland under andre betingelser, udtaler Renualt-gruppens administerende direktør Luca de Meo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Pressemeddelsen nævner ikke noget om, hvor meget handlen løber op i. Muligvis slet ikke noget. For det har tidligere været fremme, at Renault ville acceptere et symbolsk beløb på 1 russisk rubel for sine aktiviteter i landet. I dansk mønt svarer det til bare 10 øre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk