Annonce:

Politiet beslaglægger 300 meget ulovlige flasker fra varebil

To personer fra hver sin ende af landet er blevet anholdt og sigtet i en sag om en varebil, hvori politiet fandt lattergas der har været ulovlig siden 1. juli 2023.

Onsdag udførte Sydøstjyllands Politi en planlagt aktion relateret til en sag om handel med lattergas. Under aktionen standsede en patrulje en varebil på motorvejen mellem Vejle og Fredericia.

I varebilen blev der fundet 300 flasker med lattergas, hvilket samlet udgjorde cirka 200 kilo. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I forbindelse med fundet blev to mænd, en 23-årig fra Vejle og en 39-årig fra København, anholdt og sigtet for besiddelse af lattergasflaskerne med henblik på videresalg.

Den 39-årige mand blev også sigtet for overtrædelse af bekendtgørelsen om transport af farligt gods. Begge mænd er efterfølgende blevet løsladt, men de er fortsat sigtede i sagen.

LÆS OGSÅ: Nye tal: Elbiler ruster lige så meget som fossilbiler

Reglerne for besiddelse, salg og transport af lattergas blev strammet den 1. juli 2023, hvilket gjorde det ulovligt at besidde og sælge lattergas som rusmiddel, medmindre man som virksomhed eller privatperson har en god grund til at benytte stoffet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Afhængig af mængden af lattergas man er i besiddelse af, risikerer man en bøde på mellem 3.000 og 5.000 kroner. Hvis man har over 2.700 gram gas, kan bøden stige til 50.000 kroner. Det er også ulovligt at besidde lattergas i køretøjer, hvilket kan medføre yderligere bøder.

Det er langt fra første gang, at politiet finder store mængder lattergas på den måde. Allerede da forbuddet mod netop lattergas i biler var bare få timer gammelt, røg den første bilist i fælden. Læs mere om det her.

Siden er flere bilister fældet på samme måde. Det blev blandt andet meget dyrt for en 26-årig mand tilbage i april. Han blev stoppet i en rutinekontrol og fik bødeblokken ellers fart på, da han blev fundet i besiddelse af lattergas.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler