Annonce:

Nye tal: Elbiler ruster lige så meget som fossilbiler

Lige når det kommer til rust, skal elbil-ejerne ikke føle sig hævet over noget som helst. Deres biler ruster nemlig lige så meget som alt andet på fire hjul.

Nogle elbil-ejere får ikke rustbeskyttet deres biler, fordi de er bange for skader på kabler og selve batterierne. Flere bilproducenter fraråder direkte ejerne at rustbeskytte.

Tesla lader officielt dele af sin garanti bortfalde, hvis bilisterne rustbeskytter deres biler. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men nu viser nye tal fra Teknologisk Institut, at elbiler ruster mindst lige så meget som diesel- og benzinbilerne. Det konkluderer instansen i en ny rapport, som snart offentliggøres.

Det skriver Motor-magasinet.

LÆS OGSÅ: 23-årig får 2.000 kr. i bøde for virkelig dum overhaling

Rapporten konkluderer desuden, at elbil-ejerne tager for let på spørgsmålet om rustbeskyttelse. Det gør bilisterne, fordi de fejlagtigt tror, at deres biler primært består af aluminium og andre grundstoffer, som ikke ruster så let.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men det er ikke tilfældet. I rapporten står der endda, at elbilerne ofte er svejset sammen med ‘gammeldags’ punktsvejsninger, lavet i Kina og slet ikke konstrueret til at køre rundt i et klima som det danske.

Tilbage i januar i år kunne Boosted fortælle, hvordan nogle nordmænd ser på Danmarks mest solgte bil, Tesla Model Y, som nemt kan være en rustfælde. Læs mere om det her.

Det er dog også sket, at undervognsbehandlingscentre herhjemme har dummet sig gevaldigt, når det kommer til elbiler. Den slags fejl endte med at koste et dansk undervognscenter hele 50.000 kroner, fordi virksomheden havde ødelagt en elektrisk Skoda. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler