Annonce:

Opfandt Lamborghinis V12-motor – nu får ny hypercar 6,6-liters V12’er og hans navn

Giotto Bizzarrini når aldrig at se bilen, der bærer hans navn, gå i produktion. Men Bizzarrini Strada bliver et monster. 

Navnet Gitto Bizzarrini siger dig måske ikke noget. Men det burde det. For italieneren var både manden bag Lamborghinis første V12-motor og den gudesmukke Ferrari 250 GTO. Bare får

Og når får han en bil i sit eget navn. Sådan helt bogstavelig talt. Gitto Bizzarrini når dog ikke at opleve produktionen af Bizzarrini Strada Gitto, som bilen er døbt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den berømte designer døde i en alder af 96 år tilbage i maj måned. I sin lange karriere, der strakte sig mere end 60 år i bilernes verden, nåede Gitto Bizzarrini dog forbi alt fra Ferrari over Alfa Romeo og til Lamborghini.

Det er bl.a. ham der var ansvarlig for Lamborghinis første V12-motor og Ferrari 250 GTO fra 1962. En bil der er svimlende mange penge værd i dag.

LÆS OGSÅ: Christoffer vil forbyde lovligt racerløb – “Vi kan ikke byde folk det helvede”

Bilen, der bærer Gittos navn, er et monster uden lige. Dog hverken med hjælp fra Lamborghini, Ferrari eller Alfa Romeo. Selvom familien, der har tegnet 53000 GT, hævder, at man kan se flere af Gittos design i den nye bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Symbolikken fortsætter faktisk helt ned i motorrummet, hvor den Cosworth-udviklede V12’er er på hele 6.626 kubik. En ode til Gittos fødselsdag 6.juni 1926.

Herfra er det småt med detaljer. Vi ved ikke, hvor mange hestekræfter motoren har. Ligesom det heller ikke er meldt ud, hvor mange biler Bizzarrini har tænkt sig at producere.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler