Annonce:

Nye tal: Brugte elbiler har aldrig været mindre værd

Efter en rolig periode i begyndelsen af året er brugte elbiler igen begyndt at falde i pris. Og nu viser en ny opgørelse, at bilerne aldrig har været billigere.

Er det en billig elbil, man er ude efter, er nu et godt tidspunkt at slå til på.

En ny opgørelse viser nemlig, at de brugte aldrig har været billigere end det, der er tilfældet lige nu. Det viser tyske Autoscout24s prisindeks.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Brugte biler generelt – altså på tværs af brændstoftyper – er generelt faldet 1,1 procent i prisniveau. Og dermed nærmer vi os også, når der justeres for inflation, priserne som de så ud før coronapandemien.

Helt anderledes ser det ud, når man kigger på elbilerne. For som brugte falder de i pris. Og nu har vi ramt et niveau, hvor elbilerne aldrig har været billigere.

LÆS OGSÅ: Hyundai-ejer i chok over regning på 775.000 kroner

Elbilerne er over en bred kam – altså når man tager hele deres brugtmarked med – faldet med hele 2,4 procent på en måned.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hos Autoscout24 har salgschef Stefan Schneck en mulig forklaring på blodbadet blandt de brugte elbiler. Det hænger simpelthen sammen med en mindre lyst blandt bilisterne.

– Den stærkere efterspørgsel på leasingbiler i stedet for at købe nye elbiler, men også det stigende antal ældre elbiler på lager, og bilfabrikkernes rabatter på dem, vil sandsynligvis have indflydelse på brugtbilspriserne.

– Forhandlerne er nødt til at følge med i deres tilbudspriser, når sammenlignelige nye køretøjer bliver billigere, lyder det fra salgschefen.

Sagt på en anden måde får det stigende antal elbiler prisen på de brugte til at styrtdykke. De første ejere rykker ganske enkelt over i nye elbiler. Og jo ældre de ‘gamle’ elbiler bliver, desto mindre attraktive er de på brugtmarkedet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

LÆS OGSÅ: Dansk bilforhandler fyrer samtlige bilmærker

Og selvom det på markeder som det danske og norske går mere end godt for nye elbiler, ser det mange steder helt anderledes ud.

I Tyskland bliver bilisterne i stigende grad også væk fra de nye elbiler. Allerede sidste år indrømmede amerikanske Mercedes-forhandlere, at det var mere end svært at sælge mærkets elbiler, også som helt nye.

En forhandler, der lod sig interviewe af Automotive News, skyder skylden på elbilernes manglende appel. Tyskernes biler med forbrændingsmotor lokker ganske enkelt langt flere til, mener forhandleren.

– Vores biler er nødt til at være noget, bilisterne gerne vil have. Sådan er det med S-Klassen.

– Modellen har en loyal kundegruppe, fordi den er noget, man arbejder hen imod. En EQS (den elektriske S-Klasse, red.) er ikke noget, folk higer efter at eje, lyder det.

Annonce:


Læs flere spændende nyheder fra bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler