Annonce:

Det første land har forbudt import af benzin- og dieselbiler

Det østafrikanske land Etiopien har som det første land i verden forbudt importen af diesel- og benzinbiler. Det vil tvinge landets bilister til at købe elbiler.

Det østafrikanske land Etiopien vil tvinge befolkningen over i elbiler. Derfor fortalte landets transportminister Alemu Sime 30. januar i år, at regeringen vil forbyde importen af diesel- og benzinbiler.

Det skriver Autocar India.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Der er truffet beslutning om, at biler fremover ikke kan importeres til Etiopien, med mindre disse kører på strøm, lyder det fra transportministeren.

Det er ifølge Autocar første gang nogensinde, at et af verdens lande offentliggør sådan en politik. Det handler dog ikke nødvendigvis om, at Etiopiens regering tænker på landets klimaregnskab.

LÆS OGSÅ: Tilbagekalder 100.000 biler – dele af taget kan flyve af

I stedet angiver Alemu Sime Etiopiens økonomi som én af hovedårsagerne til det nye forbud. Landet har ganske enkelt ikke råd til at importere bl.a. benzin, fordi landet mangler udenlandsk valuta.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Transportministeren vil dog ikke sætte dato på, hvornår forbuddet træder i kraft. Det er også uklart, om biler, der allerede er på vej til landet, vil blive ramt af forbuddet.

Desuden vides det ikke, hvordan forbuddet vil ramme en række bilmærker som Volkswagen, Nissan, Hyundai og Isuzu, der alle har joint-venture-fabrikker i Etiopien.

Herhjemme har politikerne på Christiansborg flere gange luftet tanken om at forbyde nye diesel- og benzinbiler. Men det kan slet ikke lade sig gøre.

I hvert fald ikke ifølge de gældende EU-regler. Det fik Folketingets såkaldte Europaudvalg allerede besked om i 2019.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Siden dengang er EU-landene dog blevet enige om at forbyde nye fossilbiler fra 2035. Altså med mindre disse kan køre på syntetisk brændstof. Men EU’s største parti har for nylig meldt ud, at man vil have forbuddet annulleret. Læs mere om det her.

Læs mere om lovgivning her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler