Annonce:

Ny undersøgelse: Den ‘grønneste’ bil kører ikke på strøm

Man skulle måske tro, at en hybridbil ikke kan slå de rene elbiler. Men Toyota Prius kan faktisk godt, fastslår ny undersøgelse.

Hvert år gennemføres den såkaldte GreenerCars-undersøgelse blandt personbilerne i USA. Og i år er den faktisk ganske interessant læsning.

I hvert fald hvis man går rundt og tror, at elbiler sætter alle biler med forbrændingsmotor til vægs. For det er, hvis man spørger amerikanerne, ikke tilfældet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bevares, elbiler fylder godt på listen, som GreenerCars har rangeret den amerikanske vognpark af personbiler efter. Men i toppen finder vi en Toyota.

Og ikke japanernes skandaleramte og udskældte første bud på en elbil, bZ4x. Men først lidt om, hvordan GreenerCars overhovedet finder frem til en ‘grøn bil’.

LÆS OGSÅ: Toyota vil betale folk for at købe bil der er ubrugelig

De ser nemlig både på de årlige omkostninger til brændstof, hvor effektivt bilen ‘glider’ gennem luften, altså det aerodynamiske, og en række andre forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og her klarer plugin-hybrid-udgaven af den nuværende Prius sig altså absolut bedst med en samlet score på 71 ud af 100.

Den grønneste elbil – en Lexus RZ – må klare sig med en score på 67. Herefter følger tre elbiler, før der faktisk igen er en plugin-hybrid fra Toyota på menuen. Nemlig RAV4.

For en god ordens skyld har GreenerCars også set på de ‘sorteste’ biler, som kan købes fra ny på markedet i dag. Her er der 12 biler at vælge imellem. Mercedes-Benz Maybach S680 udgør bundproppen med en score på 30 ud af 100.

Blandt andet fordi de årlige omkostninger til brændstof løber op i 30.000 dollars svarende til mere end 200.000 kroner ved et kørselsbehov på 15.000 miles/24.100 kilometer.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Omvendt er brændstofforbruget nok ikke blandt S-Klasse-ejeres største bekymringer. Herhjemme koster en Mercedes af den kaliber fra lige under 2,7 millioner kroner.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler