Annonce:

Ny Fiat 500 koster 1 million kroner uden afgift

Okay, det er ikke tale om nogen helt almindelig Fiat 500, men derimod en pumpet udgave af en i forvejen hidsig Abarth.

Du tager en Fiat 500. Glemmer alt, hvad du tror, du ved om modellen. Så har du en Abarth 595/695. Hvis du glemmer én gang mere, har du en Giannini Spettacolo.

Den italienske tuner Giannini Automobili blev grundlagt i 1917, og man tunede Fiat-modeller til racerløb indtil engang i midten af 1980’erne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nu gør tuneren comeback, og det endda på Pininfarinas tidligere fabrik i Torino. Men herfra begynder det også at løbe stærkt. Det er nok bedst, du sidder ned nu.

For bilen, der er et joint venture mellem firmaerne Impero i Rom og Gruppo Maestri fra netop Torino, vil kun bygge 200 eksemplarer af den hidsige Fiat 500. Til gengæld vil de have hele 133.000 euro pr. bil.

LÆS OGSÅ: Jan vil have 500.000 kr. i fartbøde – “Jeg er ligeglad”

I dansk valuta svarer det til 992.000 kroner, og før du har fået bilen fragtet til Danmark og udstyret med et sæt nummerplader, kan du roligt regne med at have brugt på den uhyggelige side af 1 million kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Omvendt kan du få en Giannini Spettacolo, som du vil have den. Altså næsten. I hvert fald er der på bilens officielle hjemmeside en konfigurator, hvor du bare kan gå amok i farver og stafferinger.

Så er der motoren. I lighed med Abarth 595/695 har vi med en 1,4-liters, fire-cylindret benzinmotor at gøre. Men hvor Abarth stopper ved 200 hestekræfter og 300 Nm, fortsætter den lille Spettacolo til 250 hestekræfter og 360 Nm.

Det betyder en 0-100 km/t tid på 5,5 sekunder og et biler der ikke stopper med at trække, før en elektronisk begrænsning forhindrer den i at komme forbi 280 km/t på speedometeret.

Hvis det er penge, du er glad for at bruge, eller hvis de bare generelt sidder løst på dig, så har vi også et andet forslag. Og det er endda med dansk afgift.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Toyota i Danmark vil nemlig have næsten 800.000 kroner for en bil med bare 3 cylindre. Læs alt om hvordan det hænger sammen her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler