Annonce:

Nu strejker danskere mod Tesla

Trods spredt tilslutning blandt Teslas egne ansatte har en svensk strejke alligevel spredt sig til Danmark. Og nu kommer bilerne ikke videre til Sverige.

Svenske havnearbejdere nægter at losse fragtskibe med nye Tesla’er, postarbejdere vil ikke levere nye nummerplader til Tesla’er, og elektrikere vil ikke servicere Teslas ladenetværk i Sverige.

Sådan ser det ud i Sverige. Og onsdag spredte konflikten sig til Danmark. For to uger siden varslede fagforbundet 3F Transport en sympatistrejke med de svenske Tesla-mekanikere, der vil have overenskomstvilkår i Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det betyder, at 3F Transport-medlemmer blandt chauffører og havnearbejdere fra i dag vil nægte at håndtere Tesla’er, der skal fra Danmark og videre til Sverige.

Til TV2 sagde Jan Villadsen, der er gruppeformand i 3F Transport, at han stoler på, at fagforeningen får de ‘rigtige’ oplysninger fra de selskaber, som i første omgang fragter Tesla’erne til Danmark.

LÆS OGSÅ: EU gadegodkender sportsvogn fra Danmark

Endvidere siger gruppeformanden, at fagforeningen forsøger at forhindre, at blokaden af bilerne med svensk destination går ud over danske Tesla-ejere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Ifølge Fagbladet 3F er det da heller ikke alle svenske Tesla-mekanikere, der har strejket siden oktober.

Nogle trodser ifølge fagforbundets medie strejken og udfører stadig arbejde for Tesla. Det samme billede bekræftes i svenske medier.

– Hvis jeg syntes mit job var så slemt, som de beskriver, så havde jeg fundet mig et andet job, siger en anonym Tesla-tekniker til Sveriges Radio.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Strejken mod Tesla har stået på siden oktober. Og den har allerede udløst flere juridiske slagsmål. Senest har Tesla fået at vide, at mærket alligevel ikke må hente nye nummerplader direkte hos den svenske producent. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler