Annonce:

EU gadegodkender sportsvogn fra Danmark

Det lille mærke fra Vamdrup har fået en EU-tilladelse i hus. Det betyder, at sydjyderne bag Agile Automotive nu kan øge produktionen til 20 biler om året.

Folkene bag den danske sportsvognsproducent Agile Automotive, der har hjemme i den sydjyske by Vamdrup, kan godt klappe sig selv lidt ekstra på skulderen her i juledagene.

Tidligere i år lykkedes det nemlig Agile at opnå typegodkendelse i EU. Omvendt blev der allerede i august 2022 sættes nummerplader på det første eksemplar af kulfiber-bilen Agile SCX. 

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Nummerpladerne er selvfølgelig danske. Ifølge Børsen betyder EU-godkendelsen, at der nu er et mål, om at der kan produceres 20 biler om året i Vamdrup.

Agile SCX er trods sin beskedne størrelse et bæst på vejene. Vægten ligger mellem 580 til 600 kilo. Gadebilen har en 1,6-liters Ford Ecoboost-motor koblet til en sekstrins manuel gearkasse.

LÆS OGSÅ: Endnu et bilmærke fyrer alle forhandlere i Danmark

Ydelsen leveres i to trin. Én udgave har 225 hestekræfter, mens topmodellen leverer 275 hestekræfter. Nok til at rykke den lille bil fra 0 til 100 km/t på bare 3 sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Udgaven med de 275 hestekræfter har en tophastighed på 240 km/t. Desværre er prisen uhyggelig. I hvert fald på fuld afgift, hvor bilen løber op i godt halvanden millioner kroner.

Agile er ikke de eneste, der bygger biler i Danmark. Det gør Zenvo Automotive, der i dag dog er ejet af russere, gør det samme.

Faktisk solgte Zenvo i slutningen af 2021 en TSR-S til en meget berømt youtuber. En bil han har givet omkring 10 millioner danske kroner for. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler