Annonce:

Norge vil fritage veteranbiler for særligt synskrav

Nok vil Norge forbyde alle nye diesel- og benzinbiler allerede i 2025. Men veteranbiler har en helt anden status, og nu lægger myndighederne op til at slække på synskrav.

Allerede fra det 20. år er biler fritaget for registreringsafgift i Norge. Og sådan har det været siden 1. juli 2019.

Men nu lægger de norske myndigheder op til endnu en lempelse af ‘veteranreglerne’. Dog først med virkning fra biler er 30 år eller ældre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret foreslår den norske myndighed Vegvesenet nu at fritage ombyggede biler, der er 30 år eller ældre, for den såkaldte udstødningsgas-test, der måler bilens niveau af forurening.

Det skriver norske amcar.no.

LÆS OGSÅ: Sidste “Saab” skal ikke bygges – køber mister alt

Begrundelsen er, at det i dag for mange af de ældre biler i praksis er umuligt at leve op til de gældende forureningskrav.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Helt fritaget er de ældre og ombyggede biler dog ikke. De skal stadig leve op til de standarder, der var for eksempelvis forureningsbegrænsende udstyr, dengang de blev typegodkendt.

Det betyder, at en nordmand ikke bare må pille katalysatoren af sin 30 år+ gamle bil. Hvis bilen er født med katalysator fra fabrikken, skal der derfor sidde en funktionsdygtig katalysator på bilen i forbindelse med syn.

Forslaget til de lempede regler for de ældste norske biler er ikke trådt i kraft endnu. Men sidste høringsfrist er allerede 7. juni i år, og lovforslaget kan ophøjes til lov ‘straks herefter’.

Helt anderledes ser det ud for nye diesel- og benzinbiler. Lige nu tyder alt nemlig på, at det norske regering vil forbyde importen af bilerne allerede fra 1. januar 2025. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler