Annonce:

Tidligere BMW-boss: Naivt at tro benzin bliver forbudt

Det ser godt nok sådan ud lige nu. Men der er ikke meget hold i forbuddet mod benzin- og dieselbiler fra 2035, siger tidligere BMW-chef.

Han var med i BMW’s bestyrelse helt indtil november sidste år. Og altså også, da EU besluttede at forbyde alle nye diesel- og benzinbiler fra 2035.

Men det mener Pieter Nota ikke, der er det mindste hold i. Det fortæller han i en udgave af den hollandske podcast National Auto Show.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Pieter Nota var en del af BMW’s øverste ledelse fra 2018 til november 2023, og han mener, at det er helt utænkeligt, at et nyt EU-parlament lader forbuddet ligge, som det ser ud nu.

– En ny EU-kommission vil, formoder jeg i hvert fald, tage stilling til en udsættelse eller justering af forbuddet senest 2026. Det er bare uundgåeligt, tror jeg, lyder det fra Nota.

LÆS OGSÅ: Fiats elbiler sælger så dårligt at de bygges om til hybrider

Når Pieter Nota siger, som han gør, hænger det sammen med, at den hollandske erhvervsmand ikke tror på, at bilindustrien er garanteret den nærmest uanede adgang til råmaterialer, der skal til, hvis kun elbiler skal være lovlige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Ingen har garanteret adgangen til disse råmaterialer, og det er absolut naivt at antage, at hele Europas volumen og behov kan dækkes.

– Hvem kontrollerer størstedelen af ​​ressourcerne? Det er kineserne. Godt, men vi skal ikke gøre os afhængige eller blive udsat for afpresning fra sådan en supermagt, siger Pieter Nota i podcasten.

Dermed lægger Nota sig på linje med sin tidligere arbejdsgiver. Modsat mange af konkurrenterne, som i øvrigt har travlt med at fortryde målsætninger om elbiler, nægter BMW at sætte en dato på forbrændingsmotorens udfasning og endeligt.

Elbilerne forsvinder dog ikke. Heller ikke selvom EU bestemmer sig for at justere eller helt udskyde forbuddet mod alt andet end syntetiske brændstoffer og strøm til elbiler i 2035.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Pieter Nota forudser, at halvdelen af alle nye biler i 2030 kører på strøm. Et mærke som Toyota mener omvendt, at elbilerne aldrig sætter sig ‘på mere end 30 procent af markedet’. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler