Annonce:

BYD’s nye hybridbil lover over 2.000 kilometer på én tank

Nu er det kinesere, tallene kommer fra. Så nyheden skal tages med forbehold. I værste fald et gran salt. Men BYD’s løfte er enormt.

Ingen bil er en evighedsmaskine. Men i BYD Qin L DM-i og i søsterbilen Seal 06 DM-i lover mærket en rækkevidde på 2.100 kilometer. Altså på én tankfuld benzin.

Og det bliver billigt. Altså for bilen. Prisen begynder ved det, der svarer til bare 94.640 kroner. For den slags penge får man en bil med en lille 1,5-liters benzinmotor med 100 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Til gengæld arbejder den sammen med en elmotor der leverer op til 215 hestekræfter ekstra alt afhængig af modelvalg.

Det skriver Car News China.

LÆS OGSÅ: Branchen advarer: Om lidt koster en liter benzin 26 kroner

Og BYD mener at kunne mere end bare at komme langt på literen i de nye hybridbiler. Kineserne siger, at den 1,5-liters benziner udnytter 46,06 procent af energien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvilket er nok til at gøre motoren til den mest energieffektive af sin slags overhovedet. Altså når man tager højde for, hvad der ellers er i produktion. Verdens mest effektive dieselmotor er også opfundet af kinesere. Det må selv tyske TUV erkende. Læs mere om det her.

Før BYD kom på banen med den nye hybridmotor, sad Toyota på tronen. I hvert fald når det kommer til at udnytte forbrændingsmotorens energi.

Japanerne er lykkedes med at udnytte 41 procent af energien. Mens V6-motorerne under det nuværende Formel 1-regelsæt udnytter lige knap 50 procent af energien. Hvilket – objektivt set – ikke er ret imponerende.

Hvad er chancen så for, at vi ser BYD’s nye hybridbiler i Danmark? Ret små. For ikke at sige godt som ikke eksisterende. Den danske importør har nemlig kun mærkets elbiler på programmet.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og selvom 2.100 kilometer på en tankfuld benzin lyder imponerende, så kan BYD være et af de mærker, som kommer i store problemer på grund af EU’s kommende straftold. Mærket har nemlig modtaget ekstremt store beløb i ulovlig statsstøtte. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler