Annonce:

Metallica skal på tour med brint-lastbiler

Når Metallica i år skal på Europa-turné og blandt andet kommer forbi København, sker det med følge af brintlastbiler.

Der findes måske ikke et mere legendarisk rockband end Metallica. Og det siger vi ikke kun, fordi Lars Ulrich er fra Danmark.

Vi siger det også, fordi det netop er blevet meldt ud, at lastbilproducenten Iveco leverer bandets lastbiler i denne omgang.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De kører på strøm rundt om i Europa til i alt 14 koncerter, blandt andet i København. Men hvordan Iveco-lastbilerne får strøm er lidt forskelligt.

Det skriver lastbilproducenten i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Særligt vejskilt stjålet for syvende gang

De såkaldte ‘Metallica Special Edition’-lastbiler leveres nemlig som ‘almindelige’ elbiler, mens andre i flåden kører på brint.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Brintlastbilen kan køre op til 800 kilometer, før det er nødvendigt at tanke. Mens Iveco siger, at der er ‘op til 500 kilometers rækkevidde’ i lastbilerne med strømkabel.

De lastbiler, der kører på naturgas, klarer op til 1.600 kilometer mellem de påkrævede stop. Men bandet siger også, at man vil benytte sig af elektriske minibusser for at komme rundt på koncertstederne og lokalområderne.

Det er ikke første gang, det berømte metalband tager lidt anderledes metoder i brug. Da Metallica spillede på Antarktis i 2013 kom strømmen til instrumenter og lyssætning fra et mix af bæredygtigt jetbrændstof, hed det sig.

Meget apropos brintlastbiler er Iveco ikke den eneste fabrikant, der eksperimenterer med idéen. Det gør Toyota, der end ikke tror på, at personbilerne kan klare sig på strøm alene, også. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Metallica-turnéen begynder fredag 24. maj i München, før den slutter på Polens Nationalstadion i Warzawa fredag 5. juli. Lige før den sidste koncert kommer bandet til København 14. juni.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler