Annonce:

Toyota tror ikke elbiler med ledning er den eneste løsning – nu testes brintlastbiler

Den internationale industri- og produktionsvirksomhed, VDL Groep, har netop introduceret sin første brintdrevne lastbil, der benytter brændselsceller fra Toyota.

Besøg vores annoncør:

Brintlastbilen skal i første omgang bruges til at teste og evaluere, hvordan teknologien kan forbedres yderligere til flere fremtidige køretøjer. Samtidig gør VDL Groep klar til at levere yderligere fire brintlastbiler, der skal understøtte Toyotas logistik i Europa.

Toyotas europæiske hovedkontor, Toyota Motor Europe, og den internationale industri- og produktionsvirksomhed, VDL Groep, indgik for godt et år siden samarbejde om udviklingen af en brintlastbil.

Nu er de to koncerner klar til at introducere deres første brintlastbil. Ved at integrere Toyotas brintteknologi i VDL Groeps lastbiler sigter den japanske mobilitetskoncern efter at fjerne CO2-udledningen helt fra sin logistik i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den første brintlastbil skal bruges som kørende testplatform på almindelig vej, og undervejs vil teknologiens ydeevne og pålidelighed blive evalueret.

LÆS OGSÅ: Cyklistforbund foreslår: “Bilister skal have fartbøder så snart de kører 1 km/t for stærkt”

Som en del af samarbejdet har VDL Groep yderligere fire brintlastbiler i støbeskeen. Det er planen, at de skal køre for Toyotas logistikpartnere, VOS Transport Group, CEVA, Groupe Cat og Yusen.

Brintlastbilerne skal over en femårig periode integreres i transportvirksomheders daglige ruter mellem Antwerpen i Belgien, Lille i Frankrig, Köln i Tyskland og Amsterdam og Rotterdam i Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der ligger mindst én brinttankstation på hver af de fire ruter samt back up-løsninger såfremt det skulle blive nødvendigt.

Samarbejdet mellem alle parter forventes at øge forståelsen for, hvordan brintlastbiler kan integreres på de europæiske veje og derved bidrage til Europas energiomstilling.

Den femårige forsøgsperiode forventes at accelerere udviklingen af en bæredygtig brintinfrastruktur i hele Europa i overensstemmelse med EU’s krav for infrastruktur for alternative drivmidler – også kaldet AFIR.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Mere end én teknologi at køre på i fremtiden
Projektet med brintlastbiler supplerer Toyotas initiativer for at eliminere CO2 fra mærkets logistik og understøtter samtidig mobilitetsgigantens langsigtede mål om blive fuldstændig CO2-neutral i Europa inden 2040.

Udover elektrificeringen af personbiler ser Toyota stor værdi i at samarbejde med flere partnere for at fremskynde omstillingen til en bæredygtig fremtid.

Toyota samarbejder derfor med virksomheder fra alle mobilitetssektorer med forskellige kompetencer for at teste og levere effektive løsninger.

Toyotas hovedfokus er reduktion CO2. Men bilmærket mener, at det sker både hurtigst og mest optimalt gennem et samspil af flere teknologier. Derfor udvikler og markedsfører koncernen flere forskellige teknologier som hybrid, plug-in hybrid, el og brint.


Bemærk: Artiklen er baseret på en pressemeddelelse. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende afsender.

Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler