Annonce:

Mercedes trækker sig og mister kontrollen med bilmærke

Mercedes-Benz er i denne uge blevet en smule mindre, efter at ledelsen har godkendt frasalget af lastbilproducenten Kamaz.

Mercedes er det seneste i en lang række vestlige bilmærker, der nu forlader Rusland helt. I denne uge har ledelsen nemlig solgt koncernens aktieandel i lastbilproducenten Kamaz.

Det tyske bilmærke siger, at aftalen blev indgået i denne måned. Men man vil hverken udtale sig om prisen eller andre forhold ved aftalen. Derfor er det også usikkert, hvem køberen er.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

Mercedes oplyser dog, at frasalget overholder alle gældende regler. Mercedes-Benz AG, der i 2021 hed Daimler AG, overtog i september samme år en ejerandel på 15 procent i Kamaz fra Daimler Trucks.

LÆS OGSÅ: 4.000 biler fra Fisker undersøges for ny kritisk fejl

Målet var at sælge ejerandelen tilbage til Daimler Truck, der er verdens største producent af erhvervskøretøjer, allerede i december 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Her blev lastbilproducenten nemlig skilt ud fra moderselskabet Mercedes. Men den aftale nåede man altså ikke i mål med, før Kamaz blev solgt fra igen.

Andre bilmærker har for længst trukket sig fra Rusland. Faktisk i en sådan grad, at russerne nu klager over, at de kun kan købe kinesiske biler bygget på licens. I hvert fald officielt.

Tilbage i januar trak Hyundai sig helt ud af Rusland. Flere bilmærker har dog sikret sig, at de kan komme tilbage igen, hvilket Renault gjorde bl.a. da koncernen solgte Lada for 10 øre. Læs mere om det her.


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler