Annonce:

Koster 1.000 kr. i bøde – danske bilister fatter ikke simpel regel

Det er små med forståelsen blandt de danske bilister. Også selvom det er dyrt, hvis politiet opdager det. I hvert fald når det kommer til lygteføring.

Besøg vores annoncør:

Det kan synes uskyldigt. Men det er altså ulovligt. I hvert fald i mange tilfælde. Når reglen om tændt tågelys for mange bilister er svær at finde rundt i, skyldes det en konkret vurdering.

Det er nemlig op til den enkelte bilist at vurderer, hvornår der er behov for tågelyset. Og den vurdering kan være til stor gene for den øvrige trafik.

Tågelyset er nemlig meget skarpt og i mange tilfælde, når det ikke bruges korrekt, blændende.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Vurderingen skal bilisten dog kun foretage i tåget vejr. For når det ikke er tåget – eller sigtbarheden er dårlig – er der meget klare regler for lygteføring på de danske vejr.

LÆS OGSÅ: Tesla vil lægge vinduesviskerene bag betalingsmur

Derfor er politiet også i deres gode ret til at stikke bilister, der kører med det forkerte lys på bilen, en bøde på 1.000 kr.

Danske bilister der ikke forstå forskellen på lys, er dog ikke de eneste som risikerer 1.000 kr. i bøde. Det gør de bilister, som udstyrer deres bil med et uskyldigt klistermærke, også. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Sådan er reglerne:
I lygtetændingstiden (når det er mørkt eller sigtbarheden er dårlig, red.) må tågelygterne kun bruges, når det samtidig er tåget, det regner eller sner kraftigt.

Uden for lygtetændingstiden (dvs. når det er lyst og sigtbarheden er god) må tågelygterne foran gerne bruges, men aldrig samtidigt med nærlyset/kørelyset.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler