Reklame:

Koster 1.000 kr. i bøde – danske bilister fatter ikke simpel regel

Det er små med forståelsen blandt de danske bilister. Også selvom det er dyrt, hvis politiet opdager det. I hvert fald når det kommer til lygteføring.

Det kan synes uskyldigt. Men det er altså ulovligt. I hvert fald i mange tilfælde. Når reglen om tændt tågelys for mange bilister er svær at finde rundt i, skyldes det en konkret vurdering.

Det er nemlig op til den enkelte bilist at vurderer, hvornår der er behov for tågelyset. Og den vurdering kan være til stor gene for den øvrige trafik.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tågelyset er nemlig meget skarpt og i mange tilfælde, når det ikke bruges korrekt, blændende.

Vurderingen skal bilisten dog kun foretage i tåget vejr. For når det ikke er tåget – eller sigtbarheden er dårlig – er der meget klare regler for lygteføring på de danske vejr.

LÆS OGSÅ: Tesla vil lægge vinduesviskerene bag betalingsmur

Derfor er politiet også i deres gode ret til at stikke bilister, der kører med det forkerte lys på bilen, en bøde på 1.000 kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Danske bilister der ikke forstå forskellen på lys, er dog ikke de eneste som risikerer 1.000 kr. i bøde. Det gør de bilister, som udstyrer deres bil med et uskyldigt klistermærke, også. Læs mere om det her.

Sådan er reglerne:
I lygtetændingstiden (når det er mørkt eller sigtbarheden er dårlig, red.) må tågelygterne kun bruges, når det samtidig er tåget, det regner eller sner kraftigt.

Uden for lygtetændingstiden (dvs. når det er lyst og sigtbarheden er god) må tågelygterne foran gerne bruges, men aldrig samtidigt med nærlyset/kørelyset.

Reklameblok:


Kilde: Rådet for Sikker Trafik


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?