Annonce:

Jaguar har bygget den sidste bil med forbrændingsmotor

Jaguar prøver at genoplive sig selv som elbilmærke. Og nu er der ingen vej tilbage. For den rene benzinmotorerne er gået i stå.

På Jaguars historiske fabrik i den engelske by Castle Bromwich sagde bilmærket i sidste uge et farvel til forbrændingsmotoren uden nogen form for elektrificering.

Her rullede mærkets sidste eksemplarer af modellerne F-Type, XE og XF af samlebåndet. Øjeblikket har JRL-gruppens PR-mand Ken McConomy foreviget på sin “X”-profil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

‘På fabrikken, der kan spore sin historie tilbage til Anden Verdenskrig, skal en større ombygning nu i gang.’På fabrikken, der kan spore sin historie tilbage til Anden Verdenskrig, skal en større ombygning nu i gang.

For der skal faktisk slet ikke bygges biler der længere. I stedet skal der bygges karosseridele til det nødstedte mærkes håb om at genopstå som et rent elbilmærke.

LÆS OGSÅ: Branchen advarer: Om lidt koster en liter benzin 26 kroner

Hos det tyske medie har man allerede udråbt Jaguars sats på udelukkende at bygge elbiler som knald eller fald.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Satsningen er af samme grund ikke bare en risiko at løbe. For lykkes det ikke at overbevise bilisterne, dør Jaguar som mærke, mener mediet.

Jaguar er da også kommet virkelig uheldigt fra start, når det gælder elbiler. Samtlige elbiler, som mærket har bygge siden 2018, blev endnu engang tilbagekaldt i marts måned i år.

Bilmærket har nemlig ikke løst det problem, som kan få elbilerne til at gå op i flammer. Det er langt fra første gang, i-Pace giver Jaguar alvorlig hovedpine.

Tilbage i august 2023 fik bilmærket da også nok af problemer, retssager og brændende biler. Derfor pillede de modellen ud af programmet. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Fremtiden for det britiske mærke med de indiske ejere står, hvis der da er en fremtid – alligevel udelukkende på elbiler. Blandt vil Jaguar forsøge at lave en konkurrent til Porsche Taycan allerede næste år.

Helt så travlt har Jaguar dog ikke. I lighed med flere af konkurrenterne har mærket nemlig fortrudt idéen om kun at bygge elbiler lige nu og her. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler