Annonce:

Branchen advarer: Om lidt koster en liter benzin 26 kroner

I 2027 begynder EU indfasningen af et kvote-system, der gør benzin og diesel markant dyrere. Branchen advarer om literpriser op mod 26 kroner.

Op mod 26 danske kroner.

Det er, hvad energibranchen advarer om, at en liter benzin kan komme til at koste, når EU fra 2027 indfører et kvotesystem for brændstof.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

EU undskylder sig med, at man på den måde vil få CO2-udledningen fra fossilbilerne til livs. Men der er kun én gruppe til at betale regningen, og det er bilisterne.

Og nu advarer branchen om, at den regning kan blive enorm. Ronny Svensson, der i Sverige er ekspert inden for firmabilsområdet, forudser en helt vanvittig stigning i literprisen.

LÆS OGSÅ: Fejl på dansk elbil kostede 114.000 kroner

Og så langt højere end den vi så under energikrisen i 2022, hvor prisen på brændstof i hele Europa eksploderede. Blandt andet kostede en liter benzin i Danmark i sommeren det år over 20 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men det vil det nye regelsæt fra EU altså gøre endnu værre. De nye regler kaldes ETS 2 og vil gøre prissætningen på kvoterne, der på sin side er en del af klimaplanen ‘Fit for 55’, ens i alle 27 medlemslande.

– Vi har haft møder med repræsentanter i brændstofindustrien, som mener, at prisen kan stige til op mod 40 svenske kroner pr. liter, siger Peder Blohm Bokenhielm, talsmand for Fuel Rebellion, til Carup.

Holder den forudsigelse stik, skal danskerne regne med at betale omkring 26 kroner literen. Måske endda endnu mere, fordi svenskerne har lavere afgifter på benzin og diesel. I hvert fald i år og i 2025.

Herhjemme regner regeringen med, at de første kvoter, som altså indføres i 2027, vil gøre benzin 1,09 kroner dyrere literen. Mens diesel stiger med 1,17 kroner literen.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og det er ikke alt. For der er også flere stigninger i registreringsafgiften og den periodiske afgift på vej. Læs mere om det her.

Lige nu kører Danmarks Tekniske Universitet i samarbejde med Sund og Bælt og en række bilister dog et forsøg om roadpricing i stedet for faste afgifter.

En dansk by kan dog ikke vente på resultatet af den undersøgelse og går derfor allerede nu efter at få bilisterne til at benytte kommunens veje. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler