Annonce:

Første danske by vil indføre vejafgift for biler

I Aarhus ser man helst, at bilerne forsvinder. Derfor vil politikerne nu inddele byen i forbudszoner, nedlægge p-pladser og indføre roadpricing.

Det skal være forbudt for biler at køre igennem Aarhus som by. I Jyllands største by vil politikerne indføre såkaldte mobilitetszoner, som biler ikke må køre igennem.

Det skriver TV2 Østjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Aarhus Kommunes mobilitetsplan blev præsenteret i denne uge, og det er ikke godt nyt for folk i bil. Politikerne lægger nemlig ikke kun op til at lukke flere af byens veje, nogle steder skal kun elbiler være tilladt.

Og så vil politikerne se på muligheden for at indføre roadpricing. Den slags er ikke nyt i Danmark. Men skulle det lykkes for Aarhus-politikerne at indføre denne type vejafgift, vil det være et førstegangstilfælde herhjemme.

LÆS OGSÅ: Kong Frederiks ven dømt for vanvidskørsel

I 2011 foreslog den daværende S-SF- og R-regering at lægge en betalingsring rundt om København. Det ville tvinge 1,5 milliarder kroner ekstra ud af bilisternes lommer hvert år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Dengang mødte planen dog så meget modstand, at regeringen måtte droppe den igen. 13 år senere ser det hele noget anderledes ud.

I Aarhus vil man nemlig ud over roadpricing også nedlægge adskillige tusinde p-pladser. Ligesom der skal indføres en nulemissionszone. Den jyske by er dog ikke ene om at forfølge bilisterne.

Det samme sker i København, Odense og selv i Gladsaxe. Sidstnævnte har desuden indført et forbud, der var landsdækkende fra november 1973 til februar 1974. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler