Annonce:

Flere bilmærker har snydt – produktionen lukkes øjeblikkeligt

Flere japanske bilmærker er blevet beordret til at stoppe produktion, salg og fragten af flere bilmodeller, der er blevet manipuleret med.

Det er ikke kun Toyota, der i disse dage indrømmer at have snydt med certificering i forbindelse med crashtest af nye biler.

Honda, Mazda og Suzuki har også fået de japanske myndigheders opmærksomhed på grund af mistanke om fusk med sikkerheden og bilernes udledning af CO2.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Af samme grund er bilmærkerne blevet beordret til at lukke ned for produktionen, stoppe alt salg og fragt af de ramte biler.

Det skriver Reuters.

LÆS OGSÅ: Uden statsstøtte køber svenskerne 35 procent færre elbiler

Mazda har blandt andet indrømmet ‘uregelmæssigheder i forbindelse med crashtest’. Derfor har man suspenderet salget af MX-5 og Mazda2 i Japan.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Også hos Toyota er der blevet fusket med den data, der ligger til grund for crashtest. Toyota har blandt andet brugt certificeringer fra ældre modeller for at kunne få nyere biler gennem producenten. Læs mere om det her.

– Vi undskylder oprigtigt enhver bekymring eller ulejlighed, dette måtte forårsage hos vores kunder og interessenter, som sætter deres lid til Toyota, lyder det i en udtalelse fra mærket.

Tilbage hos Mazda har ledelsen allerede erkendt, at der er fusket med crashtest, som berører ‘mere end 150.000 biler’. Skandalen er en forlængelse af en anden møgsag hos det Toyota-ejede Daihatsu.

Sidste år kom det nemlig frem, at det japanske mærke har snydt og manipuleret med sikkerheden lige siden 1989. I december 2023 blev produktionen stoppet. Men det er ikke Toyotas eneste problem.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hino, der laver lastbiler, og som også er ejet af Toyota, blev allerede i august 2022 beskyldt for snyd. Mærket har manipuleret med udledningen fra forbrændingsmotorer i mindst 20 år. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler