Annonce:

Uden statsstøtte køber svenskerne 35 procent færre elbiler

Selvom salget af elbiler i maj måned gik frem i forhold til tidligere på året, var det 35 procent bedre for bare ét år siden.

Elbilerne er kørt ind i noget af en opbremsning. For selvom de afgiftsplagede danskere ser genveje til billige biler på den måde, har bilisterne andre steder fået nok.

I Sverige er der dog tale om en generel afmatning på bilmarkedet. Maj måned bød på det højeste antal nye biler i år. Men det er stadig et generelt fald på 12 procent i forhold til året før.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og ser man isoleret på elbiler, er salget mellem perioderne faldet med hele 35 procent. Ifølge den svenske udgave af Auto Motor og Sport skyldes det manglende afgiftslempelser.

De private bilister i Sverige er stort set holdt op med at købe elbiler. I stedet er det private virksomheder og offentlige instanser, der trækker størstedelen af læsset.

LÆS OGSÅ: Toyota tror ikke diesel dør – stadig relevant om 20 år

Omvendt er hybriderne – også dem med ledning – et hit blandt privatbilisterne. Den aldrende Volvo XC60 er på trods af netop en høj alder for en ny bil stadig et kæmpe hit på svenske plader.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvilket man bare skal kigge én gang på salgstallene for at konstatere. Med 1.662 nye XC60 alene i maj måned, er ingen anden bil lige så populær i Sverige.

Faktisk er der hele 665 biler ned til listens nummer to – Volvo EX40. Mens Tesla Model Y, der sidste år var Danmarks absolut mest solgte bil, må tage til takke med en tredjeplads.

Den faldne lyst til elbiler er dog ikke kun et svensk fænomen. Uden statsstøtte vender Europas største bilmarked også ryggen til elbiler.

Måneden efter at Tysklands regering trak statstøtten til fabriksnye elbiler, styrtdykkede salget med mere end det halve. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Frygten er den samme herhjemme. Både hos De Danske Bilimportører og den del af Dansk Industri, som beskæftiger sig med bilbranchen, er det en bekymring, at danskerne med de planlagte afgiftsstigninger mister interessen for elbiler.

– I branchen er vi bekymrede for, om vi kan fastholde det høje salg af elbiler i de kommende år. Registreringsafgiften står til at stige på langt de fleste elbiler i 2026, sagde direktør Thomas Sørensen tilbage i marts i år.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler